Gençliğin Örnek Çalışması!

İnanç değerlerimiz arasında ve geleneklerimizde çok olmasa da bir kişiye özel olduğunu hissettirmekle birlikte ona verilen değeri ortaya koyma adına masum görülebilecek ritüellerimizden biri oldu doğum günleri kutlama seremonileri.

Gençliğin Örnek Çalışması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tadında, dozunda ve mütevaziliğin önde olduğu doğum günlerini masum görmek, elbette hem doğan kişiye hem de töreni düşünenlere saygıyı gerektirir.

Ancak siz bu sıradan töreni; vatandaşı rahatsız edecek şekilde bir şekilde ve sokak ortasında, havai fişekler modifiyeli araçlardan yükselen yüksek volümlü romantik şarkılar eşliğinde şık gösterileriyle yaparsanız hem tepki alır hem de görmemişlik ile suçlanırsınız.

Konuyu biliyorsunuz? Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım için bir dizi sürpriz doğum günü partileri düzenlendi. Bunlardan bazıları sıradan, doğal, sırf hatırlanmaya matuf etkinliklerdi. Her ne kadar kadın Kolları Başkanı bunun bile gereksiz olduğunu yüzünde yansıtacak bir rahatsızlık görüntüsü verse de artık yapılmış bir etkinliğin içinde buldu kendini.

Ancak öyle bir tören daha yapıldı ki bunun ne izahı, ne mantıklı bir açıklaması  vardı. Başkan Yıldırım’ın dahi çok mahcup olduğu, gereksizliğin ve abartılı olduğunu her halinden belli ettiği son doğum günü etkinliği  ise Ak Parti İl Binası önünde  ve pandemi’nin olduğu  bir dönemde Ak Parti’ye yakın bir Gençlik Derneği tarafından düzenlenmiş, düzenlenmekle kalınmamış  hangi akılla bilinmez ama bir marifetmiş gibi bazı kişiler tarafından sosyal medyadan yayınlanmış.

Kongrelerde yok, parti çalışmalarında arazi olan, sahada akranlarıyla buluşamayan gençlik, teşkilat çalışmalarına yoğunlaşamayan gençlik, ilk icraat olarak düzenlediği ve belki de gurur duyduğu bir doğum günü partisi olarak ete kemiğe bürünmüş.

Ak Parti’nin İstanbul’a atadığı il başkanı Osman Nuri Kabatepe’nin atanması esprisi ve amacını kavrayamayan gençlerin, Başkan Yıldırım’ın da hiç hoşnut olmadığı bir etkinlik düzenlemesi de gösteriyor ki bu yeni dönem de eskilerden farksız eski tas eski hamam şeklinde tecelli edecek.

Ak Parti’den beklenen böylesi partiler düzenlemeler değil. Ne il başkanının, ne milletvekillerinin böyle bir hatırlanmaya ihtiyacı yok. Onlar, eserleri ve hizmetleri ile hatırlanmanın mücadelesini verirken bu onurlu misyonun önde olan isimlerini böylesine tartışmaların içine çekmek çok gereksiz ve hem muhatabını hem de tabanı inciten bir davranış olmuştur.
 

Gençliğin Örnek Çalışması!
Gençliğin Örnek Çalışması!