Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

Şehrin kronikleşmiş problemlerine çözüm olan mega projeler ve Elazığ'ın daha modern ve yaşanabilir hale gelmesi adına hayata geçirilen hizmetlerle Elazığ halkının takdirini kazanan ve gençlerin abisi olarak gençlerin gönlünde özel bir yer edinen Başkan Şahin Şerifoğulları, gençlerin taleplerine kayıtsız kalmıyor ve onlara unutulmaz bir yaz yaşatıyor.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da yaklaşık 50 yıldır süregelen kronikleşmiş altyapı ve otopark gibi büyük sorunlara mega projelerle çözüm üreten, Fuar Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi Kent Köy, Yeni Terminal binası, traktörcüler sitesi, kanal boyu bulvar ve yeşil kuşak projesi, Harput’a değer katacak onlarca restorasyon çalışması, Basın ve Kürsübaşı Müzesi,  Hüseynik Tarihi Yol, Aksaray Mahallesi Yaşam Alanı, Ulukent’ten Sanayi Mahallesi’ne kadar uzanan rekreasyon yolu, yeni ve modern bulvarlar gibi projelerle daha modern ve yaşanılabilir bir Elazığ inşa etmek amacıyla gecesini gündüzüne katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kültürel, sosyal ve eğitici etkinlerle gençlerin taleplerine de kayıtsız kalmayarak bu kesime yönelik etkinliklerle takdir toplamaya devam ediyor.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

 GENÇLER, DOLU DOLU BİR YAZ GEÇİRİYOR

Özellikle okulların kapanmasıyla yaz aylarında eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda yeni arayışlar içerisine giren gençler, Elazığ Belediyesi’nin hayata geçirdiği etkinliklerle hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Ünlü yazarlarla söyleşi ve imza günü etkinlikleri, ücretsiz spor ve yüzme kursları, Engelsiz Yaşam Merkezinde  sanat ve eğitim kursları, ADEM’de çocuklar ve gençlere yönelik resim ve satranç kursları, konserler ve birçok etkinle Elazığlı gençler yaz aylarını da dolu dolu geçiriyor.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

Elazığ Belediyesi’nin yaz aylarında hayata geçirdiği ve ilerleyen günlerde düzenlenecek bazı etkinleri de sizler için derledik. İşte bugüne kadar hayata geçirilen spordan sanata eğitimden kültüre öne çıkan etkinlikler:

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

“BİR HARPUT AKŞAMI”

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Elazığ Belediyesi Gönüllü Halk Korosu, üçüncü konserini “Bir Harput Akşamı” adlı müzikal tiyatro bünyesinde verdi.. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü Halk Korosu Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde Tuna Bozkurt şefliğinde yoğun katılımla düzenlendi.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM); eğitimden sanata, kültürden spora birçok branşta ücretsiz kurslar açarak gençlerin gelişimlerine katkı sunmaya devam etti. Bu kapsamda EBEGEM; Temel Bilgisayar ve Robotik Kodlama kursu da açarak dijital çağın en önemli faaliyetlerinden biri olan kodlama alanında da Elazığlı gençlere ücretsiz bir fırsat sundu. Aynı zamanda yine EBEGEM bünyesinde çocukların yaz tatillerini dolu dolu geçirip bireysel gelişimlerini ve becerilerini geliştirmeleri, güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Temel Bilgisayar Eğitimi kursu düzenlendi.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

ADEM KURSLARI

Ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik yıl boyunca önemli etkinlik ve seminerler düzenleyen ve bu çalışmalarıyla toplumda saygın bir konuma yükselen Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM)  tarafından çocuklar ve gençlere yönelik resim, santraç ve değişik yaz etkinlikleri ile gençler zamanlarını nezih ortamda kendilerini yetiştirerek geçiriyorlar.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

ALİŞAN KAPAKLIKAYA SÖYLEŞİSİ

Elazığ Belediyesi tarafından "Gelecek Sensin" sloganıyla Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek gençlere yönelik hazırlanan eğitime destek programları kapsamında sevilen Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan  Kapaklıkaya Elazığ’a geldi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gençlerin adeta hınca hınç doldurduğu etkinliğin ardından Kapaklıkaya gençlere imzalı kitaplarını hediye etti.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

ÜCRETSİZ YAZ SPOR KURSLARI

Elazığ Belediyesi’nin ailelere destek olmak ve sporun alt yapısını oluşturmak üzere başlattığı ücretsiz yaz spor kursları eğitimlerine başladı. “Haydi Çocuklar Spora” sloganı ile 6-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik başlattığı beş ayrı branştaki ücretsiz yaz spor kursları, 40 antrenör ve bin 550 öğrenci ile eğitimlerine başladı. Çocukların bedensel gelişimlerine katkı sunmak için yüzme, basketbol, voleybol, boks ve futbol branşlarında açılan kurslara aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Elazığ Belediyesi’nin bu doğrultudaki çabası sayesinde şehrimizin sportif başarıları her geçen gün artmaya devam ediyor.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

ETKİNLİKLER ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Sivrice’de yer alan Elazığ Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdiği Gençlik Festivali’ne katılarak binlerce genç ile bir araya geldi. Gençlerin ücretsiz bir şekilde sunulan ulaşım hizmetiyle katıldığı etkinlikte sevilen Sanatçı Emrah Güllü de sahne aldı. Bunun yanında Çaydaçıra Mahallesi’nde Bulunan Kent Köy Yaşam Alanında ve Doğukentte düzenlenen etkinliklerle çocuklar ve gençler doyasıya eğlendi.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

YAZ ŞENLİKLERİ BÜYÜK BİR İLGİYLE BAŞLADI VE DEVAM EDİYOR

Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, 19 Temmuz ve 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yaz Şenlikleri’nin ilk gününde Zafer Döner bir birinden güzel parçaları ile sahne aldı. Zafer Döner konserini, Hazal, Emrah Güllü devam ettirirken ilerleyen günlerde Ömer Çapar, Tekin Bulut, Seyfi Yalçınses, Aslan Altın, Enes Uçkun, Serpil Bektaş, Erkan Çetinkaya, Murat Kesen, Serkan Bingöl, Aslan Nedim Demirbağ, Kadir Uçan, İskender Açıkses, Yüksel Şaman, Azmi Ozan konserleri ve Açık Hava Sineması da yer alacak. Sıcak ve bunaltıcı yaz akşamlarında kendilerini Kültür Park’a atan vatandaşlar burada düzenlenen etkinliklerle adeta bir müzik şöleni yaşamış olacak.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

AÇIK HAVA SİNEMA ETKİNLİĞİ DEVAM EDİYOR

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve büyük bir beğeni kazanan açık hava sinema etkinliği de aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü Kültür Park Amfi Tiyatroda düzenlenen etkinlik bu kez 15 Ağustos Salı günü Çaydaçıra Mahallesi’nde, 20 Ağustos Pazar günü Yemişlik Mahallesi’nde ve 25 Ağustos Cuma günü Abdullahpaşa Mahallesi’nde düzenlenecek.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

ULUSAL SANATÇILAR GENÇLERLE BULUŞUYOR

Mahalli sanatçıların yanında özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ulusal sanatçılarda ilimize gelecek. Cumhuriyet Mahallesi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Tuğçe Kandemir konserinin ardından Sinan Akçıl da Elazığ’da sevenleriyle buluşacaktı ancak Elazığlı Kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın şehit düşmesi sebebiyle konserin iptal edildiği duyuruldu.

Gençlerin Başkanından, Gençlere Özel Etkinlikler

ÇOCUKLAR VE GENÇLERDEN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Elazığ Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu etkinliklerle sıcak ve bunaltıcı havanın eklendiği rutinlerden kurtulduklarını belirten genç ve çocuklar kaliteli ve eğlenceli etkinliklerle kendilerinin taleplerini boşa çıkarmayan Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ediyor ve etkinliklerin devam etmesini istiyor.