Genç Kızılay'dan 'Hayalimle Dönüşen Oyuncak Projesi'

Nisa Yılmaz/ Genç Kızılay Elazığ'ın düzenlemiş olduğu, 'Hayalimle Dönüşen Oyuncak Yarışması' başvuruları 18 Mart'ta başladı, 18 Nisan'da sona eriyor. Yarışmada dereceye girenlere bisiklet, fotoğraf makinesi ve gitar hediye edilecek.

Genç Kızılay'dan 'Hayalimle Dönüşen Oyuncak Projesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayalimle Dönüşen Oyuncak Yarışması kapsamında çocuklar, atılmak üzere olan oyuncak, eşya ve materyalleri kullanarak yeni bir oyuncak ortaya çıkarmaya çalışacak. 21 Nisan’da Akgün Otel’de düzenlenecek olan sergide dereceye girecek olanlar açıklanacak. Dereceye giren çocuklara hediyeleri verilecek.

Genç Kızılay Elazığ İletişim Birimi Sorumlusu Murat Ete ve Proje Ekibinde yer alan Eda Gün, oyuncak projesinin amaçlarını şöyle açıkladı: “Çocukların hayal dünyasının gelişmesine katkıda bulunmak, kullanılmayan ya da çöp olarak düşünülen eşya veya nesnelerin, günlük hayatta kullanılabileceği bilincini çocuklara kazandırmak ve bu sayede gereksiz tüketimin önüne geçilerek ülke ekonomisine katkıda sağlamak.

 

Sanal oyun bağımlılıklarının önüne geçmek, yaşıtlarıyla birlikte daha kaliteli ve öğretici zaman geçirmeleri için ortam sağlamak. Katılan yarışmacılara kültür, sanat, müzik gibi alanlarda ilgi ve yeteneklerini keşfedebilecekleri hediyeler vermek, etkinlikler düzenlemek.

Çocukların istediği şeyi yapabileceğinin farkına varmasını sağlamak ve bu sayede özgüveni yüksek, kendinden emin ve düşüncelerini rahatça ifade edebilecek nesillerin oluşmasına katkı sağlamış olmak.

Ödül almaya hak kazanan ilk 3 yarışmacı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan günü saat 14.00’da Genç Kızılay Elazığ binasında ağırlanarak törenle ödülleri ve plaketleri takdim edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler, Genç Kızılay Elazığ resmi web sayfası olan www.genckizilayelazig.com ana sayfasında yer alan ”Yarışma Detayları ve Başvuru” linkine tıklayarak katılım şartlarını öğrenebilir.

 

23 Nisan için ise Fethi Sekin Mesire Alanında festival düzenleyeceğiz. Bu festivale Elâzığ’daki bütün çocuklar ve aileleri davetli. Festivalde çocuklarla bir araya gelip çeşitli oyunlar oynayıp, sürpriz hediyeler vererek onlarla keyifli vakit geçireceğiz.”