Genç, Girişimci ve Yeni Bir Yüz: Yavuz Akın

14 Mayıs seçimleri öncesi Ak Parti aday adayları mülakata davet edilirken, temayül ve mülakatın ardından sayı önemli oranda azaltılarak üst kurula sunulan isimlerle ilgili anket çalışması yapılacak.

Genç, Girişimci ve Yeni Bir Yüz: Yavuz Akın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çarşamba günü yaptığı grup toplantısında bir kez daha yeni  yüzlerle halkın karşısına çıkacaklarını, geçmişten bugüne Ak Parti’de görev yapmış milletvekillerine teşekkür etti.

Ak Parti ilimizde de en iyi neticeyi almak üzere yeni yüzlerle halkın karşısına çıkmayı hedefliyor.

Bu isimlerden biri de genç girişimcilerden ve alanında önemli bir başarı hikâyesi yazmış olan Yavuz Akın.

 Ak Parti’den aday adayı olan ve yazılım,  savunma sanayi, güvenlik sitemleri programları ile teknolojik yatırımlara imza atan genç girişimci Yavuz Akın,  bu özelliği şehrimiz adına gelecek vaat ediyor. 

Ülkemizde son yıllarda İHA ve SİHA gibi  teknolojik yenilikleri  hayata geçiren  BAYKAR teknoloji ile öne çıkan ve önemli bir gelişme sağlanan; yazılım, savunma ve güvenlik sistemleri üzerine çalışmalar yürüyen Akın, yerli ve milli yapay zekâ tabanlı 'Yüz tanıma sistemi temelli geçiş kontrol sistemi' geliştirmiş, proje ile birçok kurum ve kuruluş tarafından kullanılmaya başlanmıştı.

DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMA PROJELERİ  

Ülkemizin yerli ve milli yazılımlar geliştirmesinin dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltacak projelere imza atmak amacıyla ARGE çalışmalarına büyük önem veren genç iş insanı Yavuz Akın’a  ait “Akın Teknoloji” firması,  Avrupa’nın en büyük ikinci savunma sanayi kümelenmesi olan ve her geçen gün firmaları bünyesine katan ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar olan “Saha İstanbul” katılma başarısını gösterdi.

Kahramanmaraş depremleri sonrası  arama kurtarma çalışmalarına teknolojik destek sağlayan teknolojiler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Yavuz Akın, bu çalışmalarını ilimiz merkezinde kurulu,  50 yazılım ve bilgisayar mühendisinden oluşan teknik personelle yürütüyor.

ELAZIĞ’I TEKNOLOJİ ÜSSÜ YAPMA PROJESİ 

Ak Parti Elazığ il teşkilatlarında birçok görevlerde bulunan, siyasi çalışmaları ile birlikte milli ve manevi değerleri önceleyen STK’larda görev yapan Yavuz Akın, gençliği, yenilikçiliği, girişimciliği yatırımcı özelliğini birleştirerek ilimizi teknoloji üssü yapmanın projelerini hazırlıyor.

BAYKAR-AKIN TEKNOLOJİ PAYDAŞLIĞI

Savunma sanayi teknolojileri alanında gururumuz olan ve yenilikleri ülkemize sunan BAYKAR Teknolojilerinin paydaşı ve hedef birlikteliği olan ve bunu ilimizden başlayan Yavuz Akın, çalışmalarını daha üst seviyelere ulaştırarak ülkemizi dışa bağımlıktan kurtarmak amacıyla Arge çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ülkemizi Teknolojik ve Bilişim alanındaki iş insanlığı yönünden  şehrimize ve ülkemize yaptığı hizmeti siyasi alana da taşımayı düşünen Yavuz Akın, bu amaçla 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Elazığ Milletvekili aday adayı olması, ilimizde de memnuniyetle karşılandı.

Gençliği, girişimciliği, vizyoner kişiliği ve Ak Parti teşkilatlarında yaptığı çalışmalarla öne çıkan Yavuz Akın’ın genç yüz olarak listede olması bekleniyor.