Gelsin Adaylar!

Yerel seçimlerin yaklaşmakta olduğunun birçok karinesini  son günlerde görüyoruz. Gerek şehir merkezi gerekse ilçe ve beldelerimizde muhtemel belediye başkan aday adaylarının listelerine son günlerde sosyal medya hesaplarında daha sık karşılaşır olduk.

Gelsin Adaylar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda en somut adım ise Ak Parti’nin Palu ve Maden İlçe başkanlarının yerel seçimlerde ilçelerinden belediye başkan aday adayı olma gerekçeleri ile partilerinden istifaları oldu.

Her iki ilçe başkanı da benzer ifadeler taşıyan ve birbirini çağrıştıran bir mahiyete hazırladıkları ve görevlerinden aflarını istedikleri metinleri sosyal medya hesaplarından yayınladırlar.

Bu iki ilçeye başta Kovancılar olmak üzere bazı ilçelerin daha katılmaları bekleniyor.

Ancak söz konusu bu istifaların gerçek sebebini belediye başkan adayı olmak mı yoksa görevden alınma gibi bir duruma düşmemek adına ön alıp kendi istekleriyle ayrılmaları mı gibi sorular,  hem ilgili ilçelerde hem de şehrin siyaset  kulislerinde dillendiriliyor. 

Bu istifalara rağmen iki ismin de kendi ilçelerinden belediye başkan adayı gösterilmeyeceklerine yönelik kamuoyunda bir ittifak oluşmuş sanki. Kiminle görüşülse “mümkün değil” gibi net ve kat’i bir yanıt veriyor.

Oysa adamlar görevlerinden aflarını istedikleri metinde uzun süreden beri görevlerini başarıyla yürüttüklerini dile getiriyorlar. Demek ki olaylara sizin baktığınız zaviye kadar karşıdakilerin baktıkları açı da önemli.