Geliyor Gelmekte Olan…

İlimizde Salı günü başlayıp aralıksız 36 saat yağan kar, Cumartesi günü yeniden başlıyor.

Geliyor Gelmekte Olan…

İlk kar sonrası birtakım aksaklıklar yaşansa da vatandaşı memnun eden yağışların ardından yeniden kar yağışının olacağı haberleri, birtakım tedbirleri almamızı gerekli kılıyor.

Yeni yağışların olacağı Cumartesi ve Pazar günlerinin tatil olması büyük bir avantaj. İlk yağışa hazırlıksız yakalananlar bu sefer daha temkinli. Araçların kar lastikleri takıldı, zincirler hazırlandı. 
Sokağa çıkmamak için cumadan market, manav alışverişi de yapılmış ve yağışı bekleme moduna girilmiştir diye düşünüyoruz.

Cumartesi hafif olsa da pazar günü şiddetini artıracak kar dolayısıyla, çok zorunlu olmadıkça yola ve dışarıya çıkmaya gerek yok. Hele hele tabiatta macera aramaya hiç gerek yok.

İlk yağan kar için kurumların yaptıkları karla mücadele programlarında birtakım aksaklıklar yaşandı. Umarız bu yağışlarda daha etkin ve seri çalışmalarla vatandaşların geçici süre ile yaşadıkları sorunlar daha erken çözülür.

Tüm zorluk ve geçici sıkıntılarına rağmen karın yağışı, bizler için büyük bir nimet, büyük bir bereket ve bolluk olacaktır. 2022 bereketiyle geldi inşallah bollukla devam eder.