Gel de Yazma...

Ak Parti hükümetinin ve bakanlıklarının her olayı geriden takip ettiklerini ve halkın beklentilerini yeterince okuyamadıkları için hep geç kaldıklarını yazdığımızda Ak Partili dostlarımız kızıyor. Oysa bu satırların kendileri için uyarıcı ve yön gösterici olduğunu anlayıp önlem alsalar daha iyi olur ama, önyargı ve ezber bozmama direnci onları daha kötü konuma düşürüyor.

Gel de Yazma...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte son örnek: 21/07/2022 tarih ve 31899 sayılı Resmi Gazete de  yayımlanarak yürürlüğe giren bir  Cumhurbaşkanı Kararı yayınladı. 

Ne var bu kararda? 

2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak arpa ve buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak..

Bu Kapsamda; 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini Türkiye mahsulleri Ofisi’ne (TMO) satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere, buğday ürünü için kilogram başına 1 TL. arpa ürünü için kilogram başına 0,50 TL. Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi olarak ödenecek.

Çok güzel bir karar. Çiftçilerimizin desteklenmesi ve bunun kantarda yapılması bir güzel, önümüzdeki aylarda olası bir gıda krizine ön almak amacıyla devletin buğday alması ikinci ve güzel bir olay.

Ancak bu karar, 21 Temmuz tarihinde alınıyor. Ne var bu tarihte. Bu tarih, başta Elazığ olmak üzere Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen doğu ve güneydoğu ile Konya ovasında hasatın tamamlanıp, ürünlerin özel yem ve un fabrikalarına ve özel firmalara satışının yapıldığı bir tarih.

Yani ürün çoktan hasat edilmiş ve gideceği yere gitmiş ve işlem bitmiş.

Çiftçilerimiz, arpalarını bir ay önce buğdaylarını da bir hafta önce hasat  edip ellerinden çıkardılar ve çoğunlukla da yem ve un fabrikalarına sattılar.

Şimdi tüm bu işlemler bitmişken ve üreticiler ucuz fiyattan mahsullerini satmışken, Bakanlık bir karar açıklıyor ve  ürünlerini Türk Mahsulleri Ofisine satanlara  pirim vereceğini açıklıyor. 
Gel de bunu çiftçi ve  yönetim  açısından  yorumla ve içinden çık.

Bu karar mayıs ayında, hasat başlamadan önce alınsa ve yayınlanmasaydı daha doğru olmaz mıydı. Bin bir emek ve alın teri ile üretilen arpa ve buğdayların devlet tarafından 1 TL daha yüksek bedelle alınması müjdesi, iş işten geçtikten sonra mı verilecekti halkını çok iyi bilen ve anlayan Ak Parti’nin  iktidarında?.Böyle mi olacaktı Ak Parti’nin 20 yıl sonraki refleksi ve hizmeti.

Bu karar da gösteriyor ki sanki bazı bakanlıklar ve kurumlar, Erdoğan’ı yıpratmak  için yarışıyorlar. 

Her konuda geriden gelmek ve halkın beklentilerini okuyamamak Ak Parti’nin kaderi oldu sanki. Bu kaderi değiştirmek de bizzat Erdoğan’ın elinde lakin tozpembeci a takımı ve bazı  danışmanlar bir aradan çekilse, her şey daha güzel olacak ama bunun da çok mümkün olmadığını üzülerek görüyor ve izliyoruz.