GEL BU YAZ,KURAN-I KERİM'İ GÖNLÜNE YAZ

Müftülükler kursların başladığı ilk günden yapılacak hizmetleri, personelleri,öğrencileri,velileri ve halkı bilgilendirdi

GEL BU YAZ,KURAN-I KERİM'İ GÖNLÜNE YAZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müftülükler kursların başladığı ilk günden yapılacak hizmetleri, personelleri,öğrencileri,velileri ve halkı bilgilendirdi.

 

Bu konudan yola çıkarak Mevlana Camii Müezzini Orhan Şahin ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

Detaylar şöyle;

 

HOCAM YAZ KUR'AN KURSU HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

 

Kursumuza 12 Haziran Pazartesi günü başladık,18 Ağustos Cuma günü bitecek.3 kurulu bir eğitim sistemi.1.kurul 3 hafta,2.kurul 3 hafta,3.kurul 3 hafta.Toplamda 9 haftadır.Buradaki amacımız öğrencilerimiz tatile gittiklerinde 2. ya da 3.seviyelerden devam edebilmeleridir.Her yaş grubunda öğrencilerimiz var.Toplamda 8 hocayız.4 bayan ve 4 erkek.Her hocamız 20 öğrenciye ders veriyor.Toplamda 160 öğrencimiz var.Derslerimiz ise;Kur'an-ı Kerim,Tecvit,İbadet,Ahlak,Siyer,İtikatdır.

Derslerimiz 09:00'da başlayıp,12:00'de bitiyor.Bu arada tabii ki ara da veriyoruz.Çocuklarımız sıkılmasın diye.Gelen çocuklarımızın seviyelerini de belirledik çünkü,her çocuğun Kur'an-ı Kerim bilgi seviyesi farklı.Biz seviyelere göre öğretim yapıyoruz.9 haftalık güzel bir eğitim olacağına inanıyorum.Sadece Elif'i öğretmekle kalmayıp Elif gibi düzgün olmayı da öğretiyoruz.Onlara sadece bir dilin Elif-Ba'sını öğretmiyoruz.Sevginin saygının da Elif-Ba'sını öğretiyoruz.

Yaz Kur'an Kurslarının hedef kitlesi;Çocuklar ve gençlerdir.Ama yetişkinlerde kışın Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenme imkanı bulamayıp,yazın eğitim almak isteyenlerde var.Elbette Kur'an Kursumuza kayıt yaptırabilirler.Unutmayalım ki öğrenmenin yaşı yoktur.

 

YAZ KUR'AN KURSLARINDA EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİ NELERDİR?

 

Yaz Kur'an Kurslarımızda eğitim-öğretim hizmetlerimiz sevgi,hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalıdır.Kurs programımız boyunca öğrencilerimize değerli olduklarını htiriyoruz.Güleryüz,şefkat ve anlayış içerisindeyiz.Kursta neden bulunuyorlar,bunun önemini ve amacını öğrencilerimize anlatmaya çalışıyoruz.Sınıflar oluşturulurken öğrencilerimizin bilgi ve yaşları göz önüne alınıyor.

 

Derslerimiz işlenirken Allah ve Peygamber sevgisi gibi sevgi konulu ayetleri medigereri ile birlikte okuyoruz.Dinimizin sevgi anlayışı çocuklarımıza kazandırılacak.Derslerimizi sevgi temeline dayalı olarak işliyoruz.Namaz,oruç,zekat gibi dini bilgileri öğretiyoruz.Hz.Muhammed'in hayatını ve genel içeriğini öğretiyoruz.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞKA ETKİNLİKLERİNİZ DE MI?

 

Elbette var.Gezilerimiz,pikniklerimiz olacak.Yüzme havuzuna gideceğiz.Bunun yanı sıra at binme çiftliğine de götüreceğiz.Anlayacağınız 9 haftayı dolu dolu geçireceğiz.

 

ANNE VE BABALARA NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

 

Anne ve babalara çocuklarını kurslara teşvik etmeleri çağrısında bulunuyorum.Çocuklarını teşvik etme, ödüllendirme anlarında hocalarına yardım etsinler.

 

Derslerimizi işlerken vatan sevgisi,birlik-beraberlik konulu ayetler okunuyor.Vatan sevgisi anlayışı çocuklarımıza kazandırılıyor.Peygamberimizin konuyla ilgili hadislerine yer veriliyor.Dini bilgiler,dersimizde ibadetlerimizin birlik ve beraberliğimize katkısı bulunuyor.Çocuklarımıza her hafta 1 ayet ve 1 hadis öğreteceğiz.Kursta öğrendiklerini evlerinde de tekrar etmelerini ve ailelerininde yardımcı olmalarını bekliyoruz.

 

Çocuklar oyun,eğlence havasında camii atmosferinde sıkılmadan ve bunalmadan,öf demeden kurslarını tamamlayacaklar.Camii ile ilgili iyi duygular kalacak minik yüreklerinde.Camilerimizi cennet bahçelerine çevirmek istiyorsak çocuklarımızla dolduralım.

 

Camilerde konuşulmaz sözü çocuklarımızı camilerden uzaklaştırdı;

 

Cami ve okul bahçelerinin çocukların oyun mekanları olması lazım.Teravih namazlarına gelen çocuklara cemaat yer açsın,şefkatle davransınlar, hoşgörülü olsunlar.Bizler namazını torunu sırtında düşmesin diye uzatan bir peygamber ümmetiyiz.Camilerin çocuklarla buluşması çok anlamlı.Camilerde çocuk sesi duymak istemeyen insanlarımız kalmasın.Camilerimizin çocuk sesi ile çınlaması geleceğimiz için önemli.Çocuklarımızı çocuk yaşta cami ile tanıştıralım.Tabii ki burda görev anne-babalara düşüyor.Unutmayalım;geleceğin cemaati bugünün çocukları olacak.

 

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

 

Eğer bizler camilerde saf tutup namaza durduğumuzda arkadan çocuk sesi gelmiyorsa endişe etmeliyiz.Çocuklarımızla dolduralım camilerimizi.Doğru bir din eğitimi çocukların hayatında başarıya sebep olur.Peygamberimizin sevgisini onların minik kalplerine yerleştirmek anne-baba olarak hepimizin vazifesi.Çocuklarımızı kurslara gönderelim.Allah'ın evlerinde,camilerde,Allah'ın kitabını öğrenme nimetinden yoksun kalmasınlar,camiyi ve cemaati tanısınlar.Gönüllerinde camilerle ilgili pozitif duygular olsun.Biz çocuklarımızı kurslardan ve camilerden uzaklaştırmayalım.Dini bütün çocuklar yetiştirelim.Teşekkürler...