Geçişler ve Ünsal Farkı

Geçtiğimiz gün törenle Ak Parti'ye geçen ve rozeti bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılan CHP Elazığ eski il Başkanı Mustafa Ünsal Karatepe'den sonra AK Parti Ağrı eski milletvekili Naci Aslan da CHP'ye katıldı ve rozetini bizzat Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Geçişler ve Ünsal Farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tabi bu geçişlerin farkı var. Biri görevi başındayken gördüğü yanlışları  ve kusurları  basınla paylaşıp CHP’den istifa ediyor, diğeri 2002 yılında bir kere seçilip sonrasında aday gösterilmiyor ve 2022 yılında CHP’ye geçiyor.

Elbette her iki geçişin de makul ve kabul edilebilir sebepleri vardır. Seçim süreci yaklaştığında ve özellikle de listeler açıklandıktan sonra çok sayıda istifa ve diğer partilere geçiş haberlerini okuyacağız.

Bu geçişlere aşina olan Türk seçmenleri elbette kendi vicdanlarında bunu değerlendirecek ve tercihlerini ona göre kullanacaklardır.

CHP’den Ak Parti’ye geçen  Elazığ eski İl Başkanı Mustafa Ünsal Karatepe, şehrimiz siyasetine bir heyecan katacağı gibi siyasi mahfilleri de hareketlendirecektir. Zira Ünsal, CHP’nin kodlarına vakıf olduğu gibi yanlışlarına, hangi konularda takıyye yaptıklarına ve asıl düşüncelerinin ne olduğunu bilen tecrübeli bir isimdir. 

Seçim sürecinde yapacağı konuşmalar ve açıklamalar, seçimin kaderine etki edecek türden açıklama ve beyanlar olacaktır. Dolayısıyla Mustafa Ünsal Karatepe seçimlerde dikkatle izlenecek bir siyasi figür olacaktır.