Garson Devlet

Eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın tahakküm eden değil garson devlet gibi bir sloganı vardı.  Bu anlayışta, devletin asıl ve birinci görevinin halka hizmeti ayağına götürmek ve en güzel şekilde sunmak düşüncesi vardı.

Garson Devlet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trafikte en çok kazanın, reflektör ve aydınlatması olmadığı için karanlıkta çok seçilemeyen ve görülemeyen traktör römorklarının sebep olduğu devamlı haberlere yansıyor.

Çok basit ve ucuz bir maliyeti olan reflektörün bazı duyarsız çiftçiler tarafından römorklara takılmadığını, takılsa bile zamanla özelliğini kaybettiğini gören ve sırf bu sebeple birçok ölümlü kazaların yaşandığını bilen Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, çok doğru ve isabetli bir çalışmaya imza atmışlar.

Hasat döneminin başlaması nedeniyle, artan tarım araçlarının trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemesi ve herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi için tarım araçlarını denetlemiş ve özellikle reflektörü eksik olan tarım araçlarına, trafik ekipleri tarafından bizzat reflektörler takılarak çok önemli ve hayati bir faaliyeti hayata geçirmişler.

Devletin sırf eksiklik görüp ceza yazması yerine vatandaşın eksiğini bizzat gidermek ve kazalar konusunda uyarmak konusunda örnek bir hizmeti hayata geçiren Trafik Şube yetkililerine teşekkür ediyoruz. 

Basit gibi görülen ama onlarca hayat kurtaracak bu hizmette emeği geçen tüm emniyet personeline de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu uygulama ile devletin halka en güzel hizmeti ayağına götürerek sunulması bizleri oldukça mutlu kıldı.