GARDAKİ VAGONLAR EV ORTAMINI ARATMIYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ/Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremle birlikte mağdur olan vatandaşlar, Elazığ tren garında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarına ait ev konforundaki vagonlarda yaşamlarına  devam ediyor.

GARDAKİ VAGONLAR EV ORTAMINI ARATMIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gardaki vagonlar ev ortamına aratmazken, içinde fırınından, jeneratöründen,mutfağından,koltuk takımına kadar gerekli tüm ihtiyaçları bulundurmakta.

“EVİMİZİ ARATMAYAN VAGONDAYIZ”

Tren garında ailesiyle vagonda kalan vatandaşlardan Fatih Yıldız,evlerinin çok hasarlı olduğunu,ailesiyle birlikte mecburen çıkıp geldiklerini söyledi.

Yıldız, “Burası ev gibi gayet güzel, konforlu içinde koltuğumuz var, mutfağımız var,buzdolabımız var, fırınımız var.Mutfağımız müşterek. Oturacak yatacak yerlerimiz var, Allah’a çok şükür. Depremden on gün sonra geldik yaklaşık 25 gündür buradayız.Devletimizden  Allah razı olsun.Elazığ tren garındayız, çocuklarımla beraber vagonda oturuyoruz.  Ben Elazığ Devlet Demir Yollarında operatör olarak çalışıyorum.İlk etapta 11 vagona 22 aile yerleştirildi. Vagonlara alışık olduğum için problem yaşamıyoruz.İki tane odamız var şimdilik iki aile sekiz kişi kalıyoruz.Şu anda da bir şikayetimiz yok. Ev konforunda vagondayız eksiğimiz yok.Halimize binlerce defa şükürler olsun”dedi.