Fuara Yoğun İlgi

İlimizin en önemli kültür-sanat faaliyeti olan ve ilki 2017 yılında gerçekleştirilen sonra ise pandemi dolayısıyla iki yıl ara verilen Elazığ Belediyesi 4. Kitap Fuarı yoğun bir katılımla açıldı.

Fuara Yoğun İlgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin en önemli kültür-sanat faaliyetli olan ve kitapseverlerin sabırsızlıkla beklediği kitap fuarı yoğun bir katılımla kapılarını açtı.

Birçok saygın yayınevinin katılarak stant açtığı  Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı, Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. 

AHMET KABAKLI ANISINA 

Elazığ Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, ilimizin  yetiştirdiği, çok sayıda eserleri olan ünlü yazar ve fikir insanı Ahmet Kabaklı anısına düzenleniyor.  Ulusal Kitap Fuarı, 8-16 Ekim tarihlerinde açık kalacak ve kitap dostlarını ağırlayacak. 10 bin öğrenciye hediye çeki dağıtılacak fuara, öğrencilerin ulaşımı da Elazığ Belediyesi tarafından karşılanacak.

Fuara Yoğun İlgi

70 YAYINEVİ KATILIYOR

Fuarda, 70'i ulusal yayın evi olmak üzere çok sayıda stant kuruldu. Birçok yazarın da dokuz gün boyunca söyleşi ve imza günü düzenleyeceği Kitap Fuarına ilk günden ziyaretçiler akın etti.

Kitap Fuarı’nın açılışına, Elazığ Valisi  Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, Elazığlı Sanatçı Esat Kabaklı, Elazığlı yazar ve şairler, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Fuara Yoğun İlgi

KABAKLI:  “VEFAKÂR VE KADİRŞİNAS BİR DAVRANIŞTIR”

Elazığ Belediyesi’nin kitap fuarını Ahmet Kabaklı’nın anısına yapmış olmasının son derece vefakâr ve kadirşinas bir davranış olduğunu ifade eden Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, “Vakıf olarak Elazığ başta olmak üzere bütün Türk dünyasının kültür bayraktarlığını yapmayı bize vasiyet eden Ahmet Kabaklı hocanın ruhu eminim şad olmuştur. Elazığ’ın kültürüne edebiyatına folkloruna sahip çıkan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na minnettarlık ve teşekkürlerimizi iletiliyoruz. Elazığ kültürü için yapılacak her faaliyete yanlarında olduğumuzu beyan ediyorum” dedi.

ESAT KABAKLI: “ELAZIĞLI’YA YAKIŞAN İLİM VE KÜLTÜR KOKAN ETKİNLİKLERDE BULUNMAKTIR”

Böylesine  kaliteli  etkinlikte Elazığlıları görmenin kendisine gurur yaşattığını dile getiren Elazığlı sevilen sanatçı Esat Kabaklı, “Elazığlıya yakışan gerçekten ilim, irfan, kültür kokan yerlerde bulunması ve bu yönde  yürümesi bizim gönlümüzü kabartmıştır. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları sağ olsun Kabaklı hocayı anarak böyle bir kitap fuarını başlatması ayrıca bir güzel Elazığ’a yakışan, Elazığ seviyesine yakışan bir etkinlik oldu” dedi. 

Fuara Yoğun İlgi

ŞERİFOĞULLARI: “ÖZLEMLE BEKLENİYORDU”

Tarih, kültür, sanat, ilim, irfan merkezi Harput’un varisi Elazığ’ımıza çok yakışan bir mekânda bir organizasyon ile bir arada olduklarını ifade eden  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Biliyorum ki Kitap Fuarı, bugün burada olan ve olamayan hemşehrilerimiz tarafından büyük bir özlemle bekleniyordu. Fuarımızı anısına düzenlediğimiz, şehrimizin yetiştirdiği fikir, edebiyat ve gönül insanı, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı hocamızı rahmetle anıyorum. 9 gün sürecek fuarımızda birbirinden kıymetli kalemler imza ve söyleşi programlarıyla okurlarıyla bir araya gelecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde öğrenci kardeşlerimizi fuar alanımıza taşıyacağız. Yine fuarımızı ziyaret eden 10 bin öğrencimize hediye çeki vereceğiz. 7’den 70’e tüm kitap dostlarının binlerce esere ulaşacakları ve birbirinden değerli kalemlerle buluşma fırsatı yakalayacakları Kitap Fuarımıza davet ediyorum” dedi.

Fuara Yoğun İlgi

VALİ  TORAMAN: “KÜLTÜR VE MEDENİYET ŞEHRİ ELAZIĞ”
Elazığ’ın bir kültür, medeniyet şehri olduğunu dile getiren Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Yaşamış olduğumuz deprem ve arkasından ülke olarak yaşamış olduğumuz salgın nedeniyle bu alanda bir kısım faaliyetlere ara vermiş olması bir boşluk meydana getirdi. Ancak il tanıtma kurulunda belediye başkanımız, rektörümüz ve ilgili paydaşlarla yaptığımız istişareler neticesinde artık bu ortamdan uzaklaşıp Elazığ’ın hak ettiği kültür sanat faaliyetlerine yoğunlaşması gerektiğini müştereken karar verdik. Nihayetinde bugün ilkini düzenlemiş olduğumuz ekim ayında kitap fuarıyla bu kültür sanat faaliyetlerinin açılışlarını yapmış oluyoruz. Bu arada Elazığ, pek çok ilin gıpta ile baktığı ulaşmak istediği bir esere de sahip olmuş oldu. Bu önemli eseri şehrimize kazandıran belediye başkanımıza ve projeye destek veren Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür ediyorum. İlk fuar organizasyonun da Kitap Fuarı olmasını anlamlı buluyorum” diye konuştu.

Fuara Yoğun İlgi

İLK GÜNDE YOĞUN İLGİ
Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kitap Fuarına ilk gün yoğun ilgi gözlendi. Yayın evlerinin stantları dolup taştı. Son yayınlanan kitaplarla birlikte klasik eserlere de ulaşmanın mutluluğunu yaşayan kitapsevereler saatlerce fuarda kalarak bu kültür ortamını solumanın huzurunu yaşadılar.

Fuara Yoğun İlgi

ELAZIĞLI YAZAR VE ŞAİRLER UNUTULMADI
Elazığ Belediyesi  tarafından düzenlenen 4. Kitap Fuarında her yıl olduğu gibi Elazığlı yazar ve şairlere de stant ayrıldı. Birçok Elazığlı yazar ve şair, ilk günden itibaren kendilerine ayrılan stantta yerlerini alarak hem okurlarıyla sohbet imkânı buldular hem de kitaplarını imzaladılar.

İLK GÜNÜN KONUĞU BANU AVAR

Kitap fuarının ilk günkü yazar konuğu Banu Avar oldu. Geçmiş yıllarda farklı bir kulvarda bulunan ancak son yıllarda özellikle Türkiye’nin dünyada ve bölgesinde üstlendiği aktif dış politikası sebebiyle milli bir çizgiye yönelen Banu Avar’a ilgi yoğun oldu.