Fuar Eleştirileri

Elazığ Belediyesi'nin düzenlediği 4. Kitap Fuarı başladı. İlk gün gibi bugün de yoğun bir ilginin olduğu fuarla ilgili sosyal medyada değişik eleştiriler de yapıldı.

Fuar Eleştirileri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gördüğümüz ve izlediğimiz şu ki yazarlar etrafında yaşanan bir polemik var. Birileri herhangi bir yazarı göklere çıkartırken birileri de eleştiriyor. İşte bu eleştiri fuarın çok güzel bir kültür hizmeti yanında, fikir ve düşünce özgürlüğüne, değişik görüş ve zihniyete sahip yazarların halka buluşturulmaya vesile olan bir fikir şöleni olma gibi bir özelliği ortaya çıkıyor.

Bir insan tüm yazarları benimsemek ve sevmek zorunda değil ama bölücü, yıkıcı ve toplumu ifsat edici herhangi bir özelliği yoksa fikrine saygı duymak zorunda. Kimsenin başka birini kendisi gibi düşünmeye ve davranmaya zorlayamayacağı gibi her düşünceden yazarın fuarlara gelmesine de tepki göstermemesi gerekir. Fikir namusu da bunu gerektirir.

Devlete ve topluma karşı herhangi bir yanlışı olmayan, kamuoyunda milli ve manevi değerleri öne çıkarmaktan öte bir amacı bulunmayan yazarların kitaplarını ötekileştirmek, bu yazarın fuara getirilince aklınca tepki koymak, bunu yapan kişinin kendi fikrine güvenmediği gibi herhangi sağlam bir fikrinin olmadığını da ortaya koyan basit  bir tepkidir.

Fuarları, sadece sizin gibi düşünen insanların etkinliği olarak düşünmeyin lütfen. Zira bu şehir sadece sizden ve sizin gibi düşünenlerden ibaret olmadığı gibi sadece sizin partinize oy verenlerden  de değil. Herkes kendini de düşüncesini de bunları dile getiren eserleri de bu etkinlikte görmelidir, okumalıdır.