FÜ'den Kahta 02 Spor'a çelme!

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta erteleme maçında ilimizde lider Kahta 02 Spor ile karşılaşan Fırat Üniversitesi, rakibiyle 3-3 berabere kalarak kritik bir puanı hanesine yazdırdı

FÜ'den Kahta 02 Spor'a çelme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta mücadele eden Harput Dibek Fırat Üniversitesi, erteleme maçında ilimizde karşılaştığı lider Kahta 02 Spor ile 3-3 berabere kaldı.

Çarşamba günü saat 14.00’de Fırat Üniversitesi Sahası’nda oynanan ve Trabzon Bölgesi Bölgesel Lig Hakemi Mehmet Kara’nın yönettiği karşılaşmaya etkili başlayan Bordo-Beyazlı ekibimiz, 6. Dakikada Zindan Altın’ın attığı golle güçlü rakibi karşısında 1-0 üstün duruma geçti. Konuk ekip, 8. dakikada Emre Avcı ve 25. dakikalarda Hakan Doğan’la bulduğu gollerle bir anda skoru 2-1’e getirse de Fırat Üniversitesi, 41. dakikada Ertan Karlıdağ’ın penaltıdan attığı golle skoru dengeledi ve taraflar soyunma odasına 2-2’lik eşitlikle gitti.

Kahta 02 Spor, karşılaşmanın 50. dakikasında Gökhan’la yeniden üstün duruma geçse de, Fırat Üniversitesi’nde 53. dakikada sahneye çıkan Taha Esmeray karşılaşmanın skorunu belirleyen golü attı ve taraflar sahadan 3-3’lük eşitlikle ayrıldı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı müsabakada, her iki takımın sağlık görevlilerinin yanı sıra Fırat Üniversitesi’nde yedek kaleci Ahmet Boyraz, gördükleri kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Bu beraberliğin ardından Kahta 02 Spor puanını 46’ya yükselterek liderliğini sürdürürken, temsilcimiz Fırat Üniversitesi 1 maç eksiği ve 31 puanla 6. sırada kaldı.

APAYDIN: “ŞEHRE 3. PROFESYONEL TAKIM”

Fırat Üniversitesi Teknik Sorumlusu Burak Apaydın, 3-3’lük beraberlikle sonuçlanan Kahta 02 Spor maçı sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Kendi formamız ve armamız için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek, Kahta 02 Spor karşısında iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirtti.

Teknik Sorumlu Burak Apaydın, “Deprem bizi çok etkiledi. Oyuncularımız il dışına gitti. Dönüşlerinde sakatlıklar yaşadık. Takım şu an yüzde elliyle oynuyor. Kalecimiz kırmızı kart cezalısıydı. Bugün Furkan kalede olsaydı çok daha başka olurdu ama canları sağ olsun. Yenile de bilirdik. Bizim için onun bir önemi yok. Bu gençleri kazanabilir miyiz, nereye gelebiliriz, bunların içerisinden Elazığspor’umuza oyuncu yetiştirebilir miyiz, Belediyespor’umuza oyuncu yetiştirebilir miyiz? Buna bakacağız ama şartlar uygun olur, bizde tabi ki üçüncü lige oynamak isteriz. Bu camiaya, bu ile üçüncü bir profesyonel takım; geçmişte yaptık yine de yapabiliriz” ifadelerini kullandı.