Fırsatçılık mı? Mağduriyet mi?

Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıma yol açmadığı merkezlerden olan Sivas'ın TFF 2. Lig takımı Sivas Belediyespor, ligden çekilmek için TFF'ye başvurdu

Fırsatçılık mı? Mağduriyet mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TFF 2. Lig takımlarından Sivas Belediyespor, yaşanan depremlerin ardından ligden çekilmek için TFF’ye başvurdu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından bölgede bulunan futbol kulüplerinden ligden çekilenler oldu. TFF ise, geçtiğimiz günlerde ligden çekilmek isteyen takımların başvurularını kabul etti.
Alınan bilgiye göre Sivas Belediyespor Kulübü yönetimi de, yaşanan deprem, ekonomik sıkıntı ve birçok futbolcusunun ailesinin yanına gitmesini sebep göstererek ligin kalan bölümü için hakları saklı kalmak kaydıyla lige devam etmeyeceklerini TFF'ye bildirdiler. Son kararı ise federasyon verecek.


KÜME DÜŞME İHTİMALİ YÜKSEK
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Sivas Belediyespor çıktığı 22 maçta aldığı 1 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar ligde 11 puanla 19. sırada yer alıyor. Depremin yıkıma yol açmadığı Sivas’ta, Sivas Belediyespor’un aldığı bu karar taraftarlarca fırsatçılık olarak yorumlandı.
Sosyal medya üzerinden Sivas ekibine tepki gösteren taraftarlar, yeşil beyazlıları mağduriyet edebiyatı yapmakla suçladı.

TFF GÜNDEME ALMADI
Gazeteci Umut Eken'in haberine göre; TFF'nin, Sivas Belediyespor ve Niğde Anadolu FK'nın ligden çekilme talebi gündeme almadığı ve resmi yazıyla iki kulübe yanıt vereceği belirtildi.