Fırsatçılığın Daniskası

Haber Merkezine düşen 'Elazığ'da Bir Özel Hastane Yaptığıyla Pes Dedirtti!' başlıklı haberin daha içeriğini okumadan bu hastanenin hangisi olduğu yönünde tereddüt yaşadım desem yalan söylemiş olurum.

Fırsatçılığın Daniskası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaldı ki mesleki etik gereği haberin içeriğinde hastanenin ismini vermek çok doğru olmazdı ancak tüm okurlarımız da benim gibi düşünmüş olacak ki yorumlar kısmında hastanenin adı açıkça yazılmış oldu.

Asrın felaketini yaşamışız, binlerce bina yıkılmış, komşu il Malatya’dan binlerce kişi Elazığ’daki yakınları ya da kamu kurumlarının tahsis ettiği mekânlara sığınmış, devletimiz depremzedelere tedavi ve ilaçları ücretsiz yapmış ancak gelin görün ki bir hastanemiz tüm bu yasal zorunlulukları da yok sayarak depremzedeye normal müşteri muamelesi yaparak fahiş faturalar çıkarmış.

Elazığ’dan deprem bölgesine o kadar yardımlar yapılırken, halkımız imkânlarını zorlayarak bir afetzedeye derman olmak adına ciddi fedakârlıklar yaparken, eczaneler ilaçların katkı paylarını almazken, depremzedenin soğuk algınlığı, öksürük gibi basit şikâyetler üzerine hastaneye gelen afetzedeleri normal müşteri gibi görüp devletin resmi desteğine rağmen uyanıklık yapıp fahiş faturalar düzenlemesi tam anlamıyla fırsatçılıktır, paragözlülüğün daniskasıdır.

Bu saatten sonra hastanenin yapması gereken bir özür açıklaması ve her iki hastanede de depremzedelere ücretsiz tedavi yapacaklarını açıklamaktır. Bu hata ancak böyle telafi edilir. Yoksa Elazığlı hemşerilerimiz bunu unutmaz ve söz konusu hastanelere güven duymaz..