Fırınlara Destek Olalım

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler Elazığ ile birlikte 11 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce bina enkaza dönerken, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

Fırınlara Destek Olalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem bölgelerinde hummalı bir şekilde enkaz çalışmaları devam ederken mucizevi kurtuluş hikâyelerini de televizyonlardan izliyoruz.
Deprem bölgesinde yakınlarını kaybeden ya da evlerine giremeyen insanların en önemli ihtiyaçları ekmek ve su ve barınma.
Barınma konusunda kamu kurumlarımızın önemli çalışmaları var. Yine yiyecek ve içecek ile yaşamsal ürünlere olan ihtiyacı yardım kuruluşlarımız dağıtmaya çalışıyor ancak deprem geniş bir coğrafyayı vurduğu için her noktaya ulaşma imkânı olamayabiliyor.
Bu durumu gören duyarlı insanlarımız hiçbir yerden talimat ve çağrı beklemeden kendi imkânları ile aldıkları malzemeleri deprem bölgelerine ulaştırıyor.
Pazartesi gününden itibaren Elazığlı hemşerilerimiz de Malatya, Pazarcık ve Adıyaman illerine yardım malzemeleri ulaştırmaya çalışıyorlar.
Deprem bölgelerinde ticari hayat durduğu ve market ve fırınlarlar açılmadığı için en önemli ihtiyaç ekmek ve su.
Elazığ’dan Malatya’ya gidecek kamu ve vatandaş yardımlarında ilimizde de ekmek ve su bulmakta sıkıntı yaşandığını görüyoruz.
Fırınlarımız tam kapasite ile çalıştığı halde gelen siparişlere yetişemiyorlar.
Bunun için fırınların çift vardiya çalışmaya ve bunun için de yeni elemanlar bulmaya ihtiyaçları var.   Bu da doğal olarak bir işçilik maliyetlerini getiriyor.
Önerimiz şu ki deprem bölgesine yardım yapmak isteyen ama kendisi gidemeyen hemşerilerimiz her zaman alışveriş yaptığı ve güvendiği fırınlarda daha çok ekmek yapılıp Malatya’ya götürmek isteyenlere  ücretsiz vermelerini sağlamaktır.
Güvendiğimiz ve yardımın yerine ulaşacağından emin olduğumuz fırınlara vereceğimiz 300-500 TL  ödeme ile hem daha çok ekmek üretimine katkıda bulunmuş hem de bu yardımlarda katkımız olacaktır.