Fırıncılar Odası Başkan'ından Elazığlılara Ramazan Ayı Uyarısı

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, Elazığlıları Ramazan Ayında fırınlarda oluşması beklenen yoğunluk için uyardı ve 2024 yılı Ramazan pidesi fiyatını duyurdu.

Fırıncılar Odası Başkan'ından Elazığlılara Ramazan Ayı Uyarısı

Elazığ’da Ramazan Ayı hazırlıkları başladı. Artan enflasyonun Ramazan Ayına etkisinin önümüzdeki günlerde kendini göstermesi beklenirken, fırıncı esnaflarını da yoğun bir tempo bekliyor.

“SAAT 3’E KADAR YEMEKLERİNİ GETİRMİŞ OLSUNLAR”

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, vatandaşları oluşması muhtemel olan yoğunluk için uyardı ve yemekleri saat üçe kadar getirmiş olmak gerektiğini belirtti.

Başkan Yıldız, “Öncelikle Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. İlimize de hayırlı uğurlu olsun, inşallah kazasız belasız bir Ramazan ayı atlatırız. Bu ayda benim vatandaşlardan ricam, Ramazan ayında bizim pide fırınlarımız evlerimizin mutfağı işlevi görmekte. Özel misafirlerimizi, iftar yemeklerimizi hep fırınlarda hazırlıyoruz. Dolayısıyla iftar saatlerinde bütün fırınlarda büyük bir yoğunluk ve yığılma oluyor. Bu yıl da günlerin biraz daha kısa olmasından dolayı vatandaşlarımızı biraz daha erken bekliyoruz.

Saat 3’e kadar yemeklerini getirmiş olsunlar ki iftar saatine kadar herhangi bir sorun yaşamasınlar. 3’ten sonra gelen ürünlerde gecikme olur, sarkma olur. Hem esnafımız zor durumda kalmasın hem de vatandaşımız iftara yetişsin. 3’ten sonra getirilen ürünlerde sorun yaşarlarsa esnafımızda suç bulmasınlar. Çünkü süre kısıtlı, alan kısıtlı, herkes yemeğini aynı saatte istiyor” dedi.

Fırıncılar Odası Başkan'ından Elazığlılara Ramazan Ayı Uyarısı

ELAZIĞ’DA RAMAZAN PİDESİ FİYATI BELLİ OLDU

Elazığ’da Ramazan Pidesi fiyatı belli oldu. Başkan Yıldız, bu sene pide fiyatlarında değişiklik yapılmayacağını belirtti. Geçen Ramazan ayında kilosu 40 lira olan pidenin fiyatı, bu sene de aynı. Başkan Yıldız konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, “Ramazan ayında Elazığ’da pide ağırlıklı olduğu için ilimizde ekmeğin kilosu 40 TL. pide için de herhangi bir fiyat artışı düşünmüyoruz. 40 liradan devam edeceğiz. Diğer illerde pide ekmek genellikle Ramazan ayında ilgi görüyor, bizde her zaman tüketiliyor” şeklinde konuştu.

Ramazan Ayında fırınların açılış saatinin değişeceğini belirten Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, saat 9-10 gibi fırınların ekmek satışına başlayacağını duyururken, fırınların az olduğu mahallelerde daha erken başlayacağını söyledi.

Fırıncılar Odası Başkan'ından Elazığlılara Ramazan Ayı Uyarısı

Geçtiğimiz yıllarda fırın esnafları bir yıllık gelirleriyle ev alabilecek konuma gelirken, günümüzde tüm Türkiye’de yaşanan ekonomik buhran, bunu mümkün kılmıyor. Fırıncı esnaflar, yevmiye usulü çalışsa da piyasanın üstünde kazansalar da herkes gibi geçim sorunu yaşıyor ve bunu dile getirmeleri sorunu çözmüyor.

Fırıncılar Odası Başkan'ından Elazığlılara Ramazan Ayı Uyarısı

“İKİ TANE İŞLETMEMİZ KALİFİYE PERSONEL BULAMADIĞINDAN DOLAYI İŞLERİNİ DURDURMA KARARI ALDI”

Son zamanlarda yapılan 1 TL’lik zam miktarı, bu yükü kısmen hafifletse de esnaflar şehirde kalifiye eleman bulamamaktan şikayetçi. Elazığ İzzetpaşa Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde eleman eksikliği yüzünden kapanan fırınla alakalı bilgi veren Başkan Yıldız, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İlimizde maalesef ciddi bir personel sorunu var. Kalifiye eleman bulamıyoruz. İki tane işletmemiz kalifiye personel bulamadığından dolayı işlerini durdurma kararı aldı. Personellere iş yerindeki iş gücüne göre yevmiye veriyoruz. En düşük potansiyelde çalışan günlük 750 lira yevmiye alır. Yemeği, yolu, evine götürdüğü ekmeğe kadar tamamı çalıştığı işletme tarafından karşılanır. Asgari ücretle kıyasladığımızda yaklaşık 8-9 bin lira üzerinde oluyor. Tabi 1000 liraya çalışan, 1200 liraya çalışan var. Bu serbest piyasada en güzel meslek bence fırıncılık sektörü. Meslekteki en yüksek ücreti fırıncılar alıyor şu anda”