Fırat Üniversitesinde 'Bilişim Teknolojileri' Kongresi Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Fırat Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Öğrenci Topluluğu tarafından 'Bilişim Teknolojileri' kongresi düzenlendi

Fırat Üniversitesinde 'Bilişim Teknolojileri' Kongresi Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD İstanbul Şubesi Yön. Kur. Bşk. Deniz Tiryakioğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Karabatak, Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Ulaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kongre de konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, günümüzde hayatımızın her alanında bilişim teknolojilerinin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, bu konuda günün şartlarına göre kendimizi sürekli geliştirmemiz gerektiğini söyledi.

Fırat Üniversitesinin öğrencisi, öğretim elemanı ve bilişim alanında çalışanlarıyla birlikte yaklaşık 4 bin kişiden oluşan bir bilişim teknolojileri ordusuna sahip olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Göktaş, bu konuda üniversite olarak çok şanslı olduklarını belirtti.

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe ise, Yazılım sektörünün, diğer sektörlere kıyasla en fazla genç nüfusun istihdam edildiği sektör olarak dikkat çektiğini belirterek, “Son yıllarda yazılımda atağa geçen Türkiye, ayrıca sahip olduğu genç nüfus ile bu alanda yüksek bir potansiyele sahip. Türkiye’de geçtiğimiz yıllara göre yaklaşık yüzde 20 civarında bir büyüme göstermiş olan yazılım sektörünün yanı sıra bilgisayar teknolojileri sektöründe de bir önceki yıla göre en yüksek büyüme yazılım alanında meydana geldi. Türk yazılım sektörünün her yıl yüzde 25 oranında büyüyecek bir potansiyeli olduğu öngörülüyor” dedi.

Konuşmaların ardından kongreye konuşmacı olarak katılan,  TBD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Tiryakioğlu, TRANGELS Kurucu ortağı Hüseyin Karayağız, TBD 2. Başkanı Mehmet Ali Yazıcı, Fırat Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Ulaş, Marmara Üniversitesi emekli öğretim üyesi Dr. Ayşe Çınar,  Atılım Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ziya Karakaya ve Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Özkaynak, Yapay Zekâ, Veriye Dayalı Gelecek, Veri Bilimi ve Veri Madenciliği, Siber Güvenlik ve Sanallaştırma Verinin Önemi, Bilgi Güvenliği gibi birbirinden önemli konularda sunum gerçekleştirdiler. 

Kongre sonunda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından günün anısına Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe’ye teşekkür plaketi takdim edildi.