Fırat Üniversitesi URAP Verilerine Göre Başarı Sıralamasını Yükseltmeye Devam Ediyor

Fırat Üniversitesi, URAP Araştırma Laboratuvarının hazırladığı 'Türkiye'nin En İyi Üniversiteleri' sıralamasında yükseliş gösterdi.

Fırat Üniversitesi URAP Verilerine Göre Başarı Sıralamasını Yükseltmeye Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitelerin 2021-2022 genel sıralaması belli oldu.

2020-2021 döneminde dünya‘da 1200., ülkemizde ise 18. sırada yer alan Fırat Üniversitesi, 2021-2022 döneminde dünya sıralamasında 1147. sıraya, ülkemizde ise 15. sıraya, devlet üniversiteleri arasında ise 13. sıraya yerleşerek geçen yıla oranla başarı sırasını yükseltti.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştiriyor ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bu başarıdan ötürü başta akademisyenler olmak üzere tüm personellerini kutlayarak, araştırma üniversitesi olan Fırat Üniversitesi’nin her geçen gün başarı sırasını arttırdığını, hedefin sürekli dünyada ilk 1000 üniversite arasında yer almak olduğunu belirtti.