Fırat Üniversitesi URAP Türkiye Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan ve yükseköğretim kurumlarını çeşitli akademik ölçütlere göre değerlendiren bir kuruluş olan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından yapılan 2022-2023 Türkiye sıralaması açıklandı. 

Fırat Üniversitesi URAP Türkiye Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020-2021 Türkiye sıralamasında 24. sırada, 2021-2022 Türkiye sıralamasında 22. sırada yer alan Fırat Üniversitesi, 2022-2023 Türkiye sıralamasında ise 2 sıra daha yükselerek 20. sırada yer alma başarısı gösterdi.

Fırat Üniversitesi, yapılan değerlendirmede Devlet Üniversiteleri arasında 17. sırada yer alırken Tıp fakültesi bulunan üniversiteler arasında 12. Sıraya yükseldi. Üniversitelerin bulunduğu şehirler değerlendirildiğinde İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Erzurum ve Elazığ’da bulunan üniversiteler ilk 20 arasında yer aldılar.  

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, elde edilen başarıdan ötürü Fırat Üniversitesi ailesine mensup bütün akademisyenleri kutladı. 

Objektif verilere dayanılarak yapılan değerlendirmede her geçen yıl Fırat Üniversitesi’nin daha iyi bir konuma sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, hedeflerinin 2 yıl içerisinde ilk 15 üniversite arasında yer almak olduğunu söyledi. 

2021 yılı sonu itibarı ile Fırat Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi unvanı alarak Türkiye’deki ilk 20 devlet üniversitesi arasında yer aldığını ifade eden Prof. Dr. GÖKTAŞ yönetim olarak verdikleri destekle özellikle yurtdışı kaynaklı projeleri arttırmayı planladıklarını belirtti.