Fırat'tan Güzel ve Hayırlı Hizmet

Ramazan, pazartesi günü başlıyor. Mübarek ramazanın gelmesi, manevi bir atmosfer yaşamak isteyenler için güzel ve beklenen zaman dilimleri ama özellikle gurbette olanlar için birtakım zorlukları da olan zamanlar.

Fırat'tan Güzel ve Hayırlı Hizmet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftarı ayrı, sahuru ayrı, muhabbetleri ayrı güzel zaman ama ekonomik şartlar ve yüksek fiyatlar sebebiyle sıkıntı da yaşanacak bir dönem.Bunu en çok hissedecek kesim ise zaten ailesinden gelen harçlıkla zar-zor geçinen hatta geçinemeyip mağdur olan üniversite öğrencilerimiz.

Bu konuda en anlamı ve hayırlı adımı Fırat Üniversitesi attı.Üniversitenin başarılı öğrencilerin desteklenmesi ve ödüllendirilmesini sağlamak yanında,  eğitim imkânlarının geliştirilmesi amacıyla kurulan Fırat Üniversitesi Geliştirme Vakfı ilk hizmetini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Akademik başarılarıyla ülkemizin en önemli üniversiteleri arasına yerleşen, çeşitli kuruluşların değerlendirmelerinde başarı çıtasını her geçen gün yükselten Fırat Üniversitemize önemli bir çalışmayı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık yarım asra sahip bir geçmişi olan Üniversitemizin vakfının olmaması nedeniyle bir süre önce Üniversitemize bir vakıf kazandırmak amacıyla çalışmalarımıza başladık.” dedi.

Fırat Üniversitesi bünyesinde kurulan Vakfın ilk hayırlı hizmeti ise özelikle ailelerinden uzakta olan Fırat Üniversitesi öğrencilerine yönelik iftar programı oldu.Vakıf, her bir öğrenci için 30 günlük iftar bedeli olarak 440 TL gibi cüz’i bir bedel belirlemiş ve bunu şehrimiz halkına duyurmuş. Hemşerilerimize ailelerinden uzak üniversite gençlerine iftar açtırma hayrını kazanmalarına aracılık eden bu uygulamadan dolayı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Yazının burasında bir mola verip arkadaşlarla durumu konuştuk ve ilk etapta üç öğrencinin iftar bedelini vakfın Ziraat Bankası,  Fırat Üniversitesi Geliştirme Vakfı adlı,  TR57 0001 0015 6197 6841 0950 01 nolu ibanına gönderdik bile… Bu uygulama ile çok sayıda üniversite öğrencimize iftar açtırmanın sevabını alacağımız gibi Türk geleneğinde önemli bir yer tutan yardımlaşma ve dayanışmanın da imkan ve fırsatını yakalamış olacağız. Teşekkürler Fırat. Ne güzel düşündünüz bu hizmeti. Allah razı olsun.