Fırat'ın hizmet ruhu memnun ediyor
Şahsımın, ailemin ve anne-babamın duçar olduğu kronik hastalıklar sebebiyle daha önce çok hastaneye gitmek durumunda kalmıştım.
Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki bu alanda ilimizdeki tüm hastaneler, her türlü takdiri hak eden, hizmette ve hasta memnuniyetinde önemli bir noktadalar. Bu sebepledir ki hastanelerimizin bu üstün hizmet anlayışı, şehrimizi hem bölgemizde hem de ülkemizde önemli bir sağlık merkezi haline gelmesini sağlamışlardır.
Bu süreçte son birkaç ayda hem kişisel hem de yakınlarımıza dayalı rahatsızlıklar nedeniyle Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin sık ziyaretçilerinden biri haline geldim.
Bu süre içerisinde her şeyin başının sağlık olduğunu bir kez daha deneyimlerken aynı zamanda dikkatimi çeken ve beni şaşırtan bazı durumları da bu süre içerisinde hafızamda not ettim.
Herkesin malumu olduğu üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi, ek yapıları ile birlikte inşa edildiği 1990’lı yıllarda sadece Elazığ’ın değil bölgenin de gıpta ile baktığı bir merkezdi. Aradan geçen sürede yıpranan ve yaşlanan hizmet ünitelerine rağmen hizmet ruhunu kaybetmeyen hatta bugün de örnek olabilecek bir ekip ve etkin yönetim iradesine sahip bir sağlık merkezi konumunda.
İçeriye girildiği andan itibaren bu düzenin ve işleyişi fark etmemek mümkün değil. Hem acil serviste hem polikliniklerde hasta kabul ve muayene işleyişi yanında bir de ilgi ve alakanın üst düzey olması en dikkat çeken durum.
Buradaki hekimlerin aynı zamanda birer akademisyen kimliği taşıması, bunu karşı tarafa çok iyi hissettirebilmeleri ve Türkiye’nin en çok mustarip olduğu iletişim konusunda da kendilerini çok ama çok iyi geliştirmeleri, uyguladıkları tedaviye bir de hastanın moralini yükseltecek bir iletişim dili kullanılması her türlü takdire şayan.
Mimari projenin çizimindeki hatalardan kaynaklı çok elverişli olmaması, mekânların kasvetli ve eskimiş ruhuna rağmen sanki her biri özel bir eğitimden geçirilmiş memurundan hemşiresine, araştırma görevlisinden profesörlerine kadar her birinin güler yüzünü kaybetmemesi ve ilgiyi hiç kesmemesi belki basit görünebilir ama hasta ve hasta yakınlarının en çok ihtiyaç duydukları bu yaklaşım, Fırat Üniversitesi hastanesinin artık kurumsal bir kimliği haline gelmiş.
Zaman zaman bu köşelerden yaptığımız hekimlerin iletişim dili ve kamu kurumlarının işleyiş şekilleri konusundaki önerilerimizin tamamına karşılık bulduğumuz Fırat Üniversitesi Hastanesi yanında bir de Diş Hastanesi var…
Kısa süre önce faaliyete başlamasına rağmen şimdiden diş hastanesine gidip büyülenmeden çıkan kimseyi görmedim. Diş konusunda yaşanan tüm ama tüm sorunlara çözüm üreten bu merkezdeki işleyiş, iletişim ve yetkinlik yanında yeni bina ve son teknoloji ürünlerle bütünleşmiş kusursuz bir hizmet merkezi. Belki de Türkiye’nin en yetkin diş hekimleri olacak isimlerinin eğitim gördüğü ve ciddi bir deneyim kazandığı bir merkez.
Tüm bu deneyimlerle birlikte yeni yapılacak Fırat Üniversitesi Hastanesi artık daha da bir ümitlendiriyor bizi. Bu ruh ve yeni bir mekândaki modern hastane birleştiğinde Elazığ’a katacağı değeri şimdiden görebiliyor ve bu yapıyı yükseltecek her bir çivinin çakılışını heyecanla bekliyoruz.
Bu iki önemli hastanenin ilimize kazandırılmasında büyük emeği olan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.