Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 30 Yaşında

Elazığ Kültür Park Mamürat-ül Aziz salonunda düzenlenen geceye  Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU, Elazığspor Başkanı ve Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Sedat KARATAŞ, E

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 30 Yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kültür Park Mamürat-ül Aziz salonunda düzenlenen geceye  Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU, Elazığspor Başkanı ve Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Sedat KARATAŞ, Elazığ Emniyet Müdürü Doğan CANGÜL, İl Jandarma Komutanı Özay ERYÜREK, Ak Parti İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE, FHGC Başkanı Mehmet TOPAL, derneğin kurucu üyeleri   Şükrü KACAR, Aydın MERAL, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ve Elazığ basın camiasından birçok kişi katıldı.

Programda hür basının demokratik rejimlerin vazgeçilmez temel unsurlarından bir tanesi olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Basın sadece kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi göreviyle sınırlı bir araç değildir. Aynı zamanda orta ve uzun vadede toplumların yönlendirilmesi, doğru bir şekilde dönüştürülmesi içinde basının çok önemli bir rolü vardır. Elazığ ilimizde bundan 130 yıl önce yerel bir gazetenin olması ise ilimizdeki yerel basının bugünü hakkında da önemli ip uçları veriyor" dedi.

 

Gazeteciliğin toplumların aydınlatılmasında büyük bir işlevi olduğunu aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş ise , "İlimizde gazetecilik mesleğini ve basın sektörünün son yıllarda gerçekleştirdiği büyüme ve gelişmesini desteklemekten gurur duyuyorum. Mehmet Topal tarafından 1988 yılında kurulan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. yılını kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

FHGC’nin Elazığ’ın en eski cemiyeti olduğunu dile getiren FHGC Başkanı Mehmet Topal," Elazığ’da bir gazeteciler cemiyeti kurma fikri bundan tam 31 yıl önce bendeniz tarafından düşünüldü. Elazığ’da bir cemiyet kültürünün gelişmesinde temellerini atmış olduk. Cemiyetimiz Elazığ Merkez olmak üzere Malatya , Tunceli, Bingöl illerinde gazetecilik yapan meslektaşlarımızın üye olabildikleri bir cemiyettir. Cemiyetimiz o dönem içişleri bakanlığının onayı ile kurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Ela­zığ Be­le­di­ye­si kür­sü­ba­şı ve halk oyun­la­rı eki­bi­nin gös­te­ri­le­riy­le renk kat­tı­ğı ge­ce­de Ela­zığ ba­sı­nı­nın du­ayen­le­rin­den Aydın MERAL, Ha­ki­mi­yet Ga­ze­te­si İmti­yaz Sa­hi­bi Ahmet TOP­RAK, Ha­ki­mi­yet Ga­ze­te­si yazı iş­le­ri mü­dü­rü Erkan BAY, Ha­ki­mi­yet Ga­ze­te­si mu­ha­bi­rleri Gül­şah ALTAŞ ile Başak Meral Gündüz ve bir­çok da­vet­li­ye 30. Yıl anı­sı­na pla­ket tak­di­mi ya­pıl­dık­tan sonra prog­ram sona erdi.