Fikrin 'İnce' 'Gül'ü

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fikrin 'İnce' 'Gül'ü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Haziran 2018 seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını belirleme süreciyle ilgili iddialarda bulunan Muharrem İnce, "Meral Akşener ve ben bastırdığımız için Abdullah Gül'ün adaylığından vazgeçtiler. Yoksa adayları Sayın Abdullah Gül'dü" dedi.

Muharrem İnce, sözlerinin devamında da önümüzdeki seçimlerde Gül'ün adaylığı için yeniden çalışmalar yapıldığını öne sürüp "Ben adaylık için Abdullah Gül üzerinde anlaşacaklarını düşünüyorum. Bekliyorum" dedi. 

İnce, "Bunu bir temenni olarak mı bilgi olarak mı söylüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine "Ben öyle konuştuklarını duyuyorum" diye konuştu.

Nasıl bir Millet İttifakıdır ki, kendinden bir aday çıkartıp hep birlikte çalışarak seçimi kazanma yerine, Ak Parti’ye ve sağ seçmene sıcak gelen Abdullah Gül’den vazgeçemiyorlar.

Bu durum millet ittifakını oluşturan partilerin çaresizliği midir yoksa o cenahta cumhurbaşkanı olmaya layık bir ismin bulunamaması mıdır bilinmez ama her defasında Gül’ün kapısı çalındığına göre o cenahta ciddi bir aday çıkmıyor, çıkamıyor.

Abdullah Gül, her ne kadar Kılıçdaroğlu’nun zihnine müstakbel ve hatta tek cumhurbaşkanı adayı olaya mıh gibi çakılmış olsa da sağ cenahın Gül’e bakışı konusunda köprünün altından çok suların geçtiğinden de haberdar olmaları lazım.

Gül, her şeyini borçlu olduğu, “kardeşim” denerek Cumhurbaşkanı makamına oturtulduğu tabanın tepkilerine aldırmadan, geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin koluna girmesi  ve sonuçta kameralar karşısına geçip, “Üzerimde ittifak oluşmadı” çaresizliği ve söylemi ile itibarını yerle bir etmesinden sonra tüm karizmasını çizdirmişti.

Şimdilerde üçüncü bir ittifak oluşturmakla meşgul olan Gül’ün,  Muharrem İnce’nin fikriyle yeniden Cumhurbaşkanı olma ihtimali mümkün gözükmüyor.