FHGC Ev Sahipliğinde Gazeteciler Bir Araya Geldi

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen yemek programında medya mensuplarıyla bir araya gelindi.

FHGC Ev Sahipliğinde Gazeteciler Bir Araya Geldi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Elazığ’daki gazetecileri unutmayan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti,  akşam yemeğinde gazetecileri ağırlayarak günlerini kutladılar.
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde düzenlenen yemek programına Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, kurum müdürleri, STK başkanları, basın kuruluşu yöneticileri ve temsilcileri ile çok sayıda yerel ve ulusal medya mensupları katıldı.

FHGC Başkanı Semih Erdem,  gazetecilerin gününü kutlayarak gazetecilerin sorunlarını dile getirdi. 
Erdem, “Mesleğini icra ederken şehit düşenleri ve ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı da sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Bizler FGHC olarak sözlerimizi tutmanın dün olduğu gibi bugün de gururunu yaşıyoruz. Etkinliğimize katılarak kocaman bir aile olduğumuzu da gösterdiğiniz için ayrıca teşekkürler” dedi.
Basın mensuplarının gazetecilerin gününü kutlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları ise, Elazığ belediyesinin hayata geçirdiği projeleri aktardı. 

Şerifoğulları, “Bizim bu şehre sözümüz var bu şehre vaadimiz var ve verdiğimiz sözlerimizi yerine getirebilmek için sizlere mahcup olmamak için sizlerle birlikte bu şehre samimiyetle, tevazuuyla, gayretle hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Buradaki en büyük destekçimiz sizlersiniz. Sizler zira bizlerin işten kulağısınız, gören gözlerisiniz yapmış olduğumuz faaliyetleri kamuoyuna duyuran kişilersiniz. Ben sizlerin bu gününüzde sizlerle bu aziz şehre birlikte hizmet etmekten dolayı çok büyük bir mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Şehrimize hizmet etmiş, vefat etmiş, gazeteci abilerimize, büyüklerimize Allahtan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlıklı bir şekilde şehrimize inşallah hizmet etmeyi sizlere de bizlere de nasip etsin. Bir kez daha bugünün önemine binaen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum ve bizleri bir araya getiren Semih başkana ve yönetim kuruluna şükranlarımı sunuyorum” dedi.  


Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da Elazığ yerel basının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 

Toraman, “Elazığ’da da yerel basın ve yerel gazete çok köklü bir geçmişe sahip. Bir vesileyle inceleme fırsatı bulmuştum. Milli Mücadele döneminde yürütülen İstiklal Harbi’ni Elazığ’da da Satvet-i Milliye adında yayınlanan gazete ile çok ciddi bir şekilde desteklendiğine şahit oldum. Bunun en önemli mümessillerinden bir tanesi de Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti. Ben bu vesileyle cemiyetimizi tebrik ediyorum” dedi. 


 

FHGC Ev Sahipliğinde Gazeteciler Bir Araya Geldi