FHGC Başkanı Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Menengiç'ten Elazığ Milletvekillerine Ziyaret

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı ve Fırat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semih Erdem ile FHGC Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Menengiç adeta Ankara çıkarması yaptı. Ankara'daki ziyaretleri sırasında Başkan Erdem Bakan Kurum tarafından Elazığ basınındaki görevli basın mensuplarına verilen sosyal konut sözünü yeniden Ankara'daki siyasilere hatırlattı.  Başkan Erdem'in görüştüğü Elazığlı siyasiler de Kahramanmaraş Depremlerinin açtığı büyük yaralar sarıldıktan sonra verilen bu sözlerin tutulması adına gayret vereceklerinin sözünü verdi. 

FHGC Başkanı Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Menengiç'ten Elazığ Milletvekillerine Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FHGC Başkanı ve Fırat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semih Erdem; FHGC Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Menengiç ile Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. Elazığlı birçok siyasiyi ve bürokratı ziyaret eden Erdem ve Menengiç Elazığ Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerde Elazığ Depremi’nin ardından Elazığ basınında görevli olan basın mensuplarına verilen sosyal konut sözünün de hayata geçirilmesini talep etti.

İşte Başkan Erdem ve Menengiç’in Ankara ziyaretlerinden öne çıkan satır başları:

FHGC Başkanı Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Menengiç'ten Elazığ Milletvekillerine Ziyaret

BAŞKAN ERDEM VE MENENĞİÇ MİLLETVEKİLLERİNE KONUYU İLETTİ

FHGC Başkanı ve Fırat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semih Erdem ile FHGC Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Menengiç, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Başkan Erdem, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Keleş’e nazik kabullerinden dolayı teşekkürlerini sunarak; Elazığ’daki basın mensuplarının Elazığ’da TOKİ eliyle sosyal konut sahibi olması adına kendilerine destek olunmasını rica etti. Bunun üzerine AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ise “Bu süreç önceden beri gelen bir süreç. 24 Ocak 2020 Elazığ Depremi’nde o dönemki bakanımız Murat Kurum’a iletilmiş bir durum. 2020 Depremi’nden sonra 6 Şubat Depremleri tekrardan meydana geldi. Bu deprem 11 ili etkiledi. Özellikle; Adıyaman, Hatay, Maraş ve Malatya’da ciddi yıkımlara yol açtı. Şuan da devletimiz tamamen; konteyner ve çadırda kalan vatandaşlarımızı bir an evvel sıcak yuvalarına kavuşturmak için çalışıyor. TOKİ’de bu süreç içerisinde ciddi anlamda sorumluluk aldı. Bu iş için şu aşamada bunların konuşulması söylenmesinin doğru olacağını da düşünmüyorum. Çünkü bu sadece Elazığ’a özgü bir şey de değil. Birçok ilimizde de bu tarz işlemler yapılmış tabi Milli Emlak’tan arsa alınması noktasında milletvekillerimizle birlikte üzerimize düşeni yaparız. Gerekirse Genel Müdürümüz ile Genel Müdürümüzün üzerinde bir durum ise de Bakan bey ile bu konuları konuşup dile getiririz. Yapım konusunda da biraz sabırlı olmak lazım.  En azından deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın evlerine ulaşmasını sağladıktan sonra tam zamanında ve de yerinde bu durumu tekrardan gerekli yerler ile görüşerek, sonuçlandırmak lazım” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI: BASIN MENSUBU ARKADAŞLARIMIZIN YUVALARINA KAVUŞMASI NOKTASINDA GAYRET EDECEĞİZ

FHGC Başkanı ve Fırat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semih Erdem ve FHGC Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Menengiç;  Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in ardından, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’ya da bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Erdem; Milletvekili Açıkkapı’nın ev sahipliğine teşekkür ederek; Elazığ’daki basın mensuplarına verilen ev sözleri konusunda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Başkan Erdem’in bu isteği üzerine söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı; “Tabi daha önceki dönemlerde bir süreç yaşanmış. Bu konuda bazı adımlarda atılmış sanırım. Ama tabi 2020 depremi sonrasında bu süreç yaşanırken ardından 6 Şubatta Dünya tarihinde görülmemiş; aynı gün içerisinde iki tane büyük deprem yaşandı ve önceki şartlar revize edilmek zorunda kaldı. 104 milyar dolarlık bir yük geldi. Gerçeklik ışığında duruma bakmalıyız. Bizler de basın camiasındaki arkadaşlarımızın yuvalarına kavuşması noktasında gayret edeceğiz. Ama bir iki yıl bu konuda pek iyimser olamayacağız. Lakin sonraki süreçte sizlerle birlikte yani basın camiamız ile sürecin takipçisi olacağız. Basın mensuplarının arzuladığı konutlar için de hep birlikte mücadelemizi veririz. Tabi Türkiye’nin şu an ki şartlarını ve 6 Şubat Depremlerinin gerçekliğini de görüp, ayaklarımız yere basarak hayal satmadan, gerçekçi yaklaşımlarla hareket etmeliyiz. Ama bir iki yıl sonra ülkemiz gerekli rahatlama ortamını sağladığında; sizlerle birlikte daha güzel adımları birlikte atarız İnşallah” ifadelerini kullandı.

FHGC Başkanı Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Menengiç'ten Elazığ Milletvekillerine Ziyaret

MİLLETVEKİLİ NAZIRLI: BASIN MENSUPLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR

FHGC Başkanı Erdem ve Menengeç’in bir diğer ziyaret rotası AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’ya oldu. Burada Başkan Erdem;  “TOKİ tarafından Elazığ’da çalışan basın mensuplarına sosyal konut yaptırılması konusunda desteklerinizi beklemekteyiz” diyerek söze başladı. Ayrıca Erdem; nazik kabulleri için AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’ya teşekkürlerini iletti. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise “ Öncelikli olarak yapmamız gereken Kahramanmaraş Depremlerinin ardından yapmamız gereken 650 bin tane konutu tamamlamak ve bunları teslim etmek durumundayız. Bundan dolayı sosyal konutların yapımı ile ilgili olarak hem iş gücü hem de inşaat malzemeleri açısından imkânsızlıklar var. Dolayısıyla ile inşallah en kısa sürede 1,5- 2 yıl ya da artık tarih ne zaman biterse bu 650 bin konut bundan sonra Semih Başkanım sizinle birlikte bizler de bu işin öncüsü olacağız. Bakanlarımızla görüşerek; söz verilen bu konutların yapılması adına üzerimize düşen ne varsa onu yapacağız. Basın mensuplarımız bu konuda müsterih olsunlar. Onların ihtiyaçlarının fakındayız ve onların emeklerini de görüyoruz. Bunu hak ettiklerini de biliyoruz. Bunu zamanı geldiğinde yapacağız. Ama o zaman bugün değil. Gerçekten sırtımızda çok ağır yükler var şuan da birçok anlamda bu konutları bugün yapmamızın imkânı olmayabilir. Bu hakkınızın baki olduğunu düşünüyorum.  Biraz önce de bahsettiğimiz gibi bizler bu konunun yürütücülüğünü de öncülüğünü de Allah’ın izniyle birlikte yapacağız” dedi. 

FHGC Başkanı Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Menengiç'ten Elazığ Milletvekillerine Ziyaret

MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA İNŞALLAH BİRLİKTE BASININ KONUT SORUNUNA EĞİLECEĞİZ

Erdem ve Menengiç Ankara temasları kapsamında MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’e de nezaket ziyaretinde bulundu. Burada da gündem basın mensuplarına sosyal konut yaptırılması oldu. Başkan Erdem, Milletvekili Işıkver’den de basın mensuplarının bir an evvel evlerine kavuşmaları adına destek beklediklerini ifade etti. MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver de “Elazığlı basın mensuplarımız bizler için çok kıymetli. Muhabirinden kameramanlarına bütün arkadaşlarımız bizler için çok kıymetli. Hepsini bire bir tanıyoruz ve hepsinin ekonomik durumlarının da farkındayız. Semih Erdem başkanımızın çok hayırlı ve güzel bir girişimi vardı. Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a bu soruyu canlı yayında sorduğunu hatırlıyorum. O gün itibarı ile de depremler ilgili artçı sorunlar halledildikten sonra Elazığ’da sosyal konutların yapımına girişileceğine dair Kurum’un açıklamaları olmuştu. Ama akabinde 6 ŞubattaKahramanmaraş Depremleri yaşandı ve bu depremler 11 şehri birden etkiledi. Bu depremler Elazığ dışındaki diğer şehirleri çok derinden etkiledi. Şuan da az önce Sayın Mahmut Rıdvan Nazırlı Milletvekilimiz de bahsettiği üzere Türkiye’de hem inşaat malzemeleri hem de işçi temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Çünkü çok büyük miktarda konut yapımına aynı anda girişildi. Elazığ ile ilgili bütün taleplerimizde de önceki şu 10 ildeki bütün çalışmalar tamamlansın. Sonra Elazığ’daki  sorunlarla yüzleşileceği şeklinde bazı açıklamalarla karşılaştık. Tabi ki bir ya da 1,5 yıl sonra bu işler biraz hafiflediğinde bu işin takipçisi olacağız. Bu konuyu da Elazığ’daki basın mensuplarımız da anlayışla karşılaşsınlar,  bizler onların da durumlarının farkında olduğumuz gibi aynı zamanda depremle yüzleşen şehirlerimizdeki insanlarımızın  durumlarının da farkındayız. Biz de depremzedelerin sorunları hafifler hafiflemez elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Bu konuda gerekli gayreti, sorumluluğu üstleneceğimizi tekrardan ifade ediyorum” diyerek açıklamasını tamamladı. 

BAŞKAN ERDEM, BASIN EMEKÇİLERİNE VERİLEN SÖZLERİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

FHGC Başkanı Erdem ise ziyaretleri bitiminde kısa bir değerlendirme yaparak; “Bize verilen sözlerin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Görüşmelerimiz olumsuz geçmese de 6 Şubat Depremlerinin açtığı derin yaralar büyük oranda sarılmadan sosyal konut adımlarının atılması noktasında biraz daha sabırlı olmamız gerektiği ifade edildi. Elazığ’da özveri ile çalışan basın mensuplarımızın içi rahat olsun ülkemiz bu zor durumlardan el birliği ile çıktıktan sonra bizler Elazığ’da basın konutlarının yükselmesi adına gerekli gayreti ve özveriyi vermeye devam edeceğiz” diyerek bir kez daha Ankara temaslarında kendilerine güzel ev sahipliği yapan siyasilere de bürokratlara da teşekkür etti.