FETÖ/PDY ÇATI DAVASINA ELAZIĞ'DA DEVAM EDİLDİ

Tamer ÖREN - Aralarında bir Tuğgeneral,iki albayında bulunduğu 61 sanıklı FETÖ/PDY çatı davasının 3. Duruşmasına Elazığ'da devam edildi.

FETÖ/PDY ÇATI DAVASINA ELAZIĞ'DA DEVAM EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Elazığ Ticaret Odası Vali   Murat ZORLUOĞLU konferans salonunda görülen duruşmaların 2’si tutuksuz 57’si tutuklu 59 sanık  fiilen  katıldı.

İki oturumda yapılan duruşmanın sabah oturumunda  61 sanıklı çatı davasının 3. duruşmasında  etkin pişmanlık yasasından yararlanan tanıkların ifadeleri doğrultusunda sanıkların ifadelerine başvuruldu.

Sanıklar kendileri aleyhine ifade veren tanıkları tanımakla birlikte haklarında verilen ifadeleri reddetti. 

Duruşma esnasında ifadeye çağrılan tutuklu sanıklardan Cem Elkatmış ifadesi alındığı sırada fenalık geçirdi.

Sağlık ekipleri tarafından Elkatmış’a  müdahale edildi ve sanık mahkeme salonu dışına alındı. Yaklaşık 30 dakika sonra Elkatmış kendi iyi hissettiğini söyleyerek mahkeme salonuna geri döndü ve ifadesine kaldığı yerden devam etti.

Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda ise sanık avukatları savunmalarını yaptı ve müvekkillerinin tutukluluk hallerinin kaldırılıp tutuksuz yargılanmasını istedi.

Mahkeme heyeti  verdiği ara kararda  sanıklardan 30 kişinin tutuksuz yargılanmasına diğer 27 sanığın ise tutukluluk halinin  devamına karar vererek  davayı ileri bir tarihe erteledi.