Festivaller ve Tanıtım

Şehirlerin tanıtılması  ve ürünlerinin markalaşması süreçlerinde fuar ve festivallerin büyük önemi var. Şehrinizden çıkan bir ürün ne kadar güzel, lezzetli ve değerli olursa olsun, eğer tanınmamış ve bunun sonucu ekonomik bir değere dönüşecek markaya ulaşmamışsa bunun çok da değeri yoktur.

Festivaller ve Tanıtım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün birçok şehrimiz, sanayisi yanında yöresel bir ürünü ile öne çıkmış ve bunu ekonomik değere dönüştürmüşse o kadar tanınmış ve o kadar bilinmiş olur.

İlimizde de bu amaçla dört yıldan beri yapılan Geleneksel Salçalı Köfte Festivali’nin hazırlıklarının başladığını görüyoruz.

Lokantacılar Odası’nın öncülüğünde Elazığ Belediyesi’nin katkıları ile düzenlediği Geleneksel Salçalı Köfte Festivali 30 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Şehrimizde hemen herkesin damak tadına hitap eden, il dışında kalıp şehre döndüğünde ilk tadılan ürün olan salçalı köftenin en güzel örneklerini ve belki de lezzet yarışmalarını bu güzel etkinlikte göreceğiz.

Festival kapsamında sevilen sanatçılar İrem Derici ve Sakiler grubunun sahne alacak olması da gençlerimiz açısından önemli bir moral kaynağı olacak. 

Üniversitenin de açılacağı tarihlere denk  gelmesi özellikle ilimize eğitim için gelen gençlerimiz için salçalı köftenin tanıtımı olacağı gibi sanatçı konserleriyle Elazığ’ın sosyal ve kültürel yönünü ortaya koyması açısından faydalı olacağını düşünüyoruz.

Festivalde emeği olan Lokantacılar Derneği Başkanı Zülfü Tarhan ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyoruz.