Festival Coşkusu Başladı

İlimizin tanıtımına ve ekonomik anlamda kalkınmamıza önemli katkı sağlayacak 3. Salçalı Köfte festivali başladı. Üç gün sürecek festival ile ilimize hem ilk kez gelen üniversite öğrencilerinin bu eşsiz tatla tanışması sağlanacak hem de konserlerle halkımız dolu dolu günler geçirecekler.

Festival Coşkusu Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin tanıtımına önemli oranda katkı sağlayacak 3. Salçalı Köfte Festivali başladı.

Şehirlerin ekonomik anlamda kalkınması ve ürünlerinin markalaşmasına önemli oranda katkı sağlayan ancak pandemi döneminde ara verilen fuar, festival ve sanatsal etkinlikler yeniden start aldı.

Birincisi 2018 yılında yapılan 3. Salçalı Köfte Festivali için esnaflara tahsis edilmek amacıyla Valilik Meydanında stantlar kurulurken Elazığlılar 3 gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle güzel anlar yaşayacaklar.

BİRİNCİ AMAÇ TANITIM
Elazığ’ın önemli lezzetlerinden biri olan salçalı köfteyi tüm dünyaya duyurmak adına Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası koordinasyonunda yapılan festivale, Elazığ Valilik, Elazığ Belediyesi ve Elazığ TSO da destek veriyor.

Şehrin kurumlarının yine şehrin en önemli marka değeri olan salçalı köfteyi ülkemiz ve tüm dünyaya tanıtma amacıyla böylesine bir etkinliğe destek vermesi önemli görülüyor.

LEZZETLER YARIŞI 
Üç gün boyunca devam edecek festivalde ilimizde salçalı köfte satışı yapan firmalar, kendi stantlarında en güzel köftelerini yaparak vatandaşlara satışını yapacaklar.

YENİ FIRATLILAR İLK KEZ TANIŞACAKLAR
Fırat Üniversitesini kazandığı için ilimize gelen üniversite öğrencilerinin ilk kez tanışıp tadacakları ve eğitim süresince de tiryakisi olacakları bu eşsiz lezzet, gençleri kendilerine bağlayacak.

“EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİK”
Bu yıl 3’üncüsünü düzenledikleri festivalin hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan, "2018 yılında göreve geldik ve ondan sonra ilimiz için büyük bir eksiklik olan bu festivalin eksikliğini hissettik ve ilkini o yılda başlattık. Daha sonra 2019 yılında 2’ncisini daha büyüterek gerçekleştirdik. Kısmet olursa bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştireceğiz. İlimizin tanıtımı için çok önem arz edecek olan bu festivalimiz 3 gün boyunca sürecek. 3’üncü Geleneksel Salçalı Köfte Festivali olarak ilimizin gastronomisinin tanıtımına çok önemli katkılarda bulunacak. Ulusal sanatçılar bu yıl yine festivalimize katılacaklar. Görüldüğü üzere alanda ilimizin birçok firması stantlarını kurdu. Tüm Elazığlıları ve dışarıdan gelen misafirlerimizi 3 gün boyunca güzel festival tadında zaman geçirmelerine vesile olacağız" dedi.

SANAT DOLU ÜÇ GÜN
3 gün sürecek 3. Salçalı Köfte Festivalinin ilk günü Ece Mumay sahne alacak. İkinci günü ise O Ses Türkiye Yarışmasında ilimizi en güzel şekilde temsil ederek finallere  kadar yükselen Zafer Döner, üçüncü gün ise gönüllerde taht  kuran Ebru Yaşar konseri yer alacak.

DOLU DOLU ÜÇ GÜN
3. Salçalı Köfte Festivali sebebiyle ilimiz üç gün boyunca dolu dolu günler yaşayacak ve ilimizin tanıtımı yanında ekonomik kalkınmasına katkı sunulacak.