Ferasetsizlik Değilse İhanettir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, 'Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartma istiyorlar paravan yapı üzerinden. Birkaç yüz kişi ile sınırlı. İzin çıkarma peşindeler' açıklamalarında bulunarak saat 22'de bir video paylaşacağını duyurmuştu.

Ferasetsizlik Değilse İhanettir

Saatler 22’yi gösterdiğinde Kılıçdaroğlu’nun beklenen açıklamasını yaptı ve Ensar Vakfı ile Türken Vakfı ile ilgili   Türkiye’den yapılan hepsi kayıtlı, yasal ve ABD’de ilgili kurumların denetiminde gerçekleştirilen bağışları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle ilişkilendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları, “dağ fare doğurdu” şeklinde yorumlanırken an anlamlı cevap ise ilgili vakıflardan geldi.

Konunun detayının tek anlatıldığı açıklama şu cümlelerle bitiyordu: “Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarını gururlandırması gereken bir projenin, yalanlara ve iftira kampanyalarına malzeme yapılarak lekelenmeye çalışılmasının arkasındaki motivasyonu anlamakta güçlük çekiyoruz. Amerikan makamlarıyla paylaşılmış ve açık kaynaklardan dileyen her vatandaşın ulaşabileceği bilgilerin, gizemli bir havayla adeta servis edilmesini ve ülkemize dönük bir lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz. Hiçbir yasal ve ahlaki dayanağı olmayan, baştan sona bir FETÖ kumpası görüntüsünü andıran bu akıl ve izan dışı iddiaları cevaplamaya tenezzül etmemiz, iddia sahiplerine biçtiğimiz değerden değil kamuoyuna duyduğumuz saygıdandır. Takdir yüce milletimizindir."

Vakıfların bu açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır" dedi.

Aydın ayrıca, "Bir süre önce Yargıtay'dan onanarak kesinleşen davalar nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tahsil edilen manevi tazminatlardan 150 bin TL, Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Kılıçdaroğlu'nun haksız ithamlarla hedef aldığı vakıflara bağışlanmıştır" açıklamasında bulundu.

Muhalefetin genelinde olmakla birlikte CHP’de özellikle ülkemiz lehine yurt içi ve yurt dışında yapılan çalışmalara karşı bir düşmanlık ve bunlar üzerinden siyaset yapma gibi bir kısır anlayış var.

Amerika’nın göbeğine 30 katlı muhteşem ve donanımlı bir öğrenci yurdu dikiliyor, CHP tıpkı FETÖ’cüler gibi rahatsız oluyor. Bu yurtlarda Türk öğrenciler kadar dünyanın birçok ülkesinden gençler de kalıyor, CHP rahatsız oluyor…

Bu yurtların olmasından ve gençliğe sahip çıkılmasından kim rahatsız oluyor, elbette ki FETÖ ve  yapılanmaları. Bu kadar açık ve net bir tablo varken ve ülke insanı bun  gayretleri çok doğru ve isabetli bulurken Kılıçdaroğlu’nun FETÖ lobilerinin eline tutuşturduğu resmi belgeleri, gizli kapaklı iş yapılıyormuş gibi kamuoyu açıklama gazına gelmesine ne demeli?

Parti içinde bile tartışılan ve bir dediği bir dediğini tutmayan bir siyasiyi Cumhurbaşkanı yaparak atlarını rahat oynatmaya matuf bu atraksiyonları eğer Kılıçdaroğlu göremiyorsa bu büyük bir ferasetsizliktir. Yok, eğer görüyor ve bunları bilerek yapıyorsa, bunun adı resmen bu ülkeye, bayrağa ve bağımsızlığımıza ihanettir.