Fenerbahçe otobüsüne saldırı dosyası 11 yıl sonra yeniden açıldı
Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse 4 Nisan 2015'te Trabzon'da düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili soruşturma yeniden hareketlendi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni HTS ve baz istasyonu analizleri doğrultusunda 5 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.
Haberin Özeti
- • Fenerbahçe otobüsüne 4 Nisan 2015'te Trabzon'da düzenlenen saldırı dosyası, 11 yıl sonra Adalet Bakanlığı tarafından yeniden açıldı.
- • Yeni HTS ve baz istasyonu analizleri doğrultusunda başlatılan operasyonda, Trabzon'da 5 şüpheliye yönelik arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi.
- • Adalet Bakanı Akın Gürlek, saldırının arkasındaki kişilerin somut delillerle tespit edileceğini, soruşturmanın sonuna kadar takip edileceğini belirtti.
Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik ve futbol tarihinin en dikkat çeken saldırılarından biri olarak hafızalarda yer eden olayla ilgili dosya yeniden ele alındı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturma kapsamında yeni teknolojik imkanlar ve güncel inceleme yöntemleri kullanılarak delillerin tekrar değerlendirildiğini duyurdu.
11 YIL SONRA DOSYA YENİDEN İNCELENDİ
4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon’da Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırı sırasında otobüs şoförü ağır yaralanırken futbolcular ve kulüp görevlileri de büyük tehlike atlatmıştı.
Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı tarafından dosya yeniden incelemeye alındı. Çalışmalarda mevcut delillerin yanı sıra yeni teknolojik imkanlar ve güncel soruşturma yöntemlerinden yararlanıldığı belirtildi.
HTS VE BAZ İSTASYONU VERİLERİ YENİ OPERASYONU GETİRDİ
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen yeni HTS ve baz istasyonu analizlerinden elde edilen bulgular doğrultusunda operasyon kararı alındı.
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde 5 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirilirken, soruşturma kapsamında gerekli adli işlemlerin de başlatıldığı bildirildi.
"SALDIRININ ARKASINDAKİ KİŞİLERİ SOMUT DELİLLERLE ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"
Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmanın temel amacının 2015 yılında gerçekleştirilen saldırının arkasındaki kişi veya kişilerin somut delillerle tespit edilmesi olduğunu vurguladı.
Gürlek, spor alanındaki şiddete karşı tavırlarının açık olduğunu belirterek, soruşturma sürecinde hiçbir kişi veya topluluğun haksız şekilde suçlanmasına izin verilmeyeceğini ifade etti.
Bakan Gürlek ayrıca soruşturmayı yürüten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet savcıları, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ve görev alan diğer kamu personeline teşekkür etti. Dosyanın, yıllardır yanıt bekleyen soruların aydınlatılması amacıyla sonuna kadar takip edileceği mesajı verildi.