'Fen Bilgisi Öğretmenleri Ders İçerikleri Üretiyor' Projesinin Açılışı Yapıldı

TÜBİTAK 4005 Projeleri kapsamında 'Fen Bilgisi Öğretmenleri, İklim Değişikliği, Biyoçeşitlilik ve Çevre Alanlarında Yenilikçi Öğretim Teknolojileri Araçlarını Kullanarak Ders İçerikleri Hazırlıyor' projesinin açılış programı yapıldı.

'Fen Bilgisi Öğretmenleri Ders İçerikleri Üretiyor' Projesinin Açılışı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBİTAK 4005 Projeleri kapsamında Fırat Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan; Fen Bilgisi Öğretmenleri, İklim Değişikliği, Biyoçeşitlilik ve Çevre Alanlarında Yenilikçi Öğretim Teknolojileri araçlarını Kullanarak Ders İçerikleri hazırlıyor projesinin açılış programı Fırat Üniversitesi’nde yapıldı.

4-9 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Projenin açılışına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş,  rektör yardımcıları, Fakülte dekanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Fikriye Kırbağ Zengin, projenin amacından bahsetti.

Kırbağ, “Bu proje ile Fen Bilgisi Öğretmenlerinin İklim değişikliği, biyoçeşitlilik ve çevre alanlarında farkındalıklarını artırarak edindikleri bilgileri yenilikçi öğretim teknoloji araçları kullanarak derslerine uyarlamaları amaçlanmıştır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Sorumlusu Şube Müdürü Metin Batur, Müdürlük olarak bundan sonraki çalışmalarda da destek vereceklerini dile getirdi.

Batur, “Bu çalışmayı yapan, projeyi ortaya koyan üniversitedeki değerli hocalarımıza, fen bilgisi öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda yanlarında olduğumuzu kurum olarak belirtmek istiyorum” dedi.

GÖKTAŞ: “PROJENİN ÖNEMİ OLDUKÇA BÜYÜK”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş projenin önemli olduğunu dile getirerek Elazığ’a hayırlı olmasını diledi.

Göktaş, “Bu bağlamda projenin önemi oldukça büyük. Özellikle çok önemsediğimiz ülkemiz için de çok kıymetli olan bu 3 ana başlık dikkate alınırsa hakikaten bu projenin önemli bir proje olduğunu hepimiz farkındayız. İnşallah bu proje hayırlara vesile olur” dedi.

GÖKTAŞ: “ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMELİYİZ”

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş,  öğrencileri geleceğe hazırlama noktasında öğretmenlerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Göktaş, “Milli Eğitim Camiasındaki öğrenciler size emanet Yükseköğretimdeki öğrencilerimiz de bize emanet. Bizim muhakkak şehitlerimizin hatıraları için, bu ülke hakikaten kolay kazanılmış bir ülke değildir. Muhakkak hem milli eğitim camiası olarak hem de öğrenmen olarak bizim evlatlarımızı geleceğe hazırlamada üzerimize düşen görevi muhakkak yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Fen Bilgisi Öğretmenleri Ders İçerikleri ile ilgili eğitim almaya başladı.