Fatih Portakal'dan CHP'ye: Yazıklar Olsun

Seçim sonrasında verdiği 'değişim' mesajını devam ettiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında gazeteci Fatih Portakal'dan gündemi sarsan iddia geldi. CHP kulislerinden İmamoğlu ile ilgili konuşulanları aktaran Portakal, 'Eğer böyle bir düşünceye sahipseniz yazıklar olsun' diye CHP'ye isyan etti.

Fatih Portakal'dan CHP'ye: Yazıklar Olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerin ardından yenilgiye uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanı olduğu CHP'de taşlar iyice yerinden oynuyor. 28 Mayıs seçiminin ertesi günü CHP'de 'değişim' sinyali veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün de bir açıklama yaparak bu mesajını sürdürdü. İmamoğlu, "Siyasi yasak, İBB seçimi, bunların hepsinin cevapları verilmesi gerekir evet ama kervan yolda düzülür. Bunların hepsi çok kolay şekilde çözülür. Mühim olanı değişimi gerçekleştirmek" dedi.

"EĞER BÖYLEYSE YAZIKLAR OLSUN"

İmamoğlu'nun açıklamaları gündem olurken Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, canlı yayında İmamoğlu ile ilgili CHP'deki kulis bilgisini paylaştı. CHP'de "Nasıl olsa İmamoğlu bayrak açtı, sıkıntı yok. Zaten İmamoğlu'na ceza kesecekler. 1-2 ay içerisinde Yargıtay'daki cezası onanacak ve İmamoğlu ister istemez saf dışı kalacak" şeklinde konuşulduğunu aktaran Portakal, "Eğer böyle bir düşünceye sahipseniz yazıklar olsun" diye konuştu.

İşte Portakal'ın açıklamasından satır başları:

"Ben değişimden, CHP'nin de kendisine yol bulmasından yanayım. Hangi CHP? Milliyetçi mi, muhafazakar mı, sosyal demokrat mı? Hangi CHP'siniz? Bunu seçimden önce de söylüyordum. CHP bir kimliğini bulması gerekiyordu. Samimi olarak insanlara dokunması ve inandırması gerekiyordu.

"SİZİNLE OLMADI KEMAL BEY"

Kemal Bey, sizinle olmadı kardeşim. O yüzden insanları umutsuz bırakmamanız gerekiyor. Faik Bey'in dediği gibi 'Bu seçim olmadı, bir sonraki seçimde olacak' mantığı da yanlış. 5 sene beklemek gerekiyor. 80 yaşına geleceksiniz. 

Kulis bilgisi şu: Eğer doğruysa yazık. İmamoğlu bayrak açtı ama zaten Yargıtay'daki cezası onanacak ve o ister istemez saf dışı kalacak. Eğer böyle bir düşünceye sahipseniz yazıklar olsun. Bu, adamınızın veya partili olan başkanınızın arkasında durmayacağınız anlamına geliyor. 

CHP Genel Merkezi'nde konuşulan senaryolardan biri buymuş. 'Zaten biz onu fazla dikkate almıyoruz, Yargıtay onun hakkında kararını verecek ve yarıştan düşmüş olacak' deniyormuş.

"BABA-OĞUL İLİŞKİSİ ÇABUK BİTTİ"

Baba-oğul ilişkisi çabuk bitti. Böyle baba-oğul ilişkisi olmaz. Yazıklar olsun."