Fatih Erbakan: 'Birinci Turda da Destek Verebiliriz'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu programda seçimlere ve ittifak adaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Erbakan: 'Birinci Turda da Destek Verebiliriz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turda hangi adayı destekleyeceksiniz sorusu üzerine, “Milli görüş ilkelerine uygun bir program önümüze gelirse, ekonomi,  enflasyon ve sosyal konularda bizlerin ilkelerine uygun bir program teklifi ile gelinirse bu adayı birinci turda destekleyebiliriz” diyerek 

Beyaz TV’de yayınlanan  Melissa Bağcı'nın sunduğu Akılda Kalsın programına konuk olan Erbakan, 6’lı masanın hala adayının açıklanmadığına dikkat çekerek, bu oluşumdan ülkeye bir hayır gelmeyeceğini, ifade etti. 

Cumhur ittifakını da eleştiren Erbakan, özellikle AB üyeliği konusunda hükümetin ısrarını  anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti.

Kendilerinin cumhurbaşkanlığı yarışında var olacaklarını ve aday çıkartacaklarını ifade eden Erbakan’a sorulan “ikinci turda kime destek vereceksiniz” sorusuna şu karşılığı verdi: “Bizim görüşlerimize uygun, milli görüş ilkelerinin esas alan bir program ile gelinirse birinci turda bile bir adayı destekleriz. Yeter ki bizlerin ekonomi, dış politika, enflasyon, aile ve sosyal konular programa yansısın”

Fatih Erbakan’ın bu açıklaması, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuca etki edecek bir sürecin de başlangıcı olarak yorumlanıyor.

Geçmişte ikinci turda Cumhur ittifakını destekleyecekleri yönünde açıklama yapan YRP Genel Başkanı Erbakan’ın Cumhur ittifakı adayını birinci turda da desteleyebileceklerine yönelik açıklaması  Ankara kulislerinde heyecan oluşturdu.