Faiz Kararının Ardından Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?

Merkez Bankası, yılın ilk faiz kararını açıkladı ve politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkardı. Ancak, bu faiz artışının kredi kartı faizlerini etkilemeyeceği bildirildi.

Faiz Kararının Ardından Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası, yılın ilk faiz kararını açıkladı ve politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkardı. Ancak, bu faiz artışının kredi kartı faizlerini etkilemeyeceği bildirildi. Geçen ayki toplantının ardından yapılan açıklamada, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmaması için referans orana üst sınır getirildiği belirtilmişti. Referans oranın mevcut seviyesinin 3,11 olarak belirlendiği ve bu seviyenin altındaki oranlar için herhangi bir değişiklik yapılmayacağı ifade edilmişti.

Bu nedenle, Merkez Bankası'nın yeni faiz artışı sonrasında da kredi kartı faiz oranlarında bir değişiklik olmayacak. Banka, referans oranın belirlenen sınırlar içinde kaldığı sürece kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarını değiştirmeyecek. Bu durum, kredi kartı kullanıcıları için mevcut faiz oranlarının devamını sağlayacak.