Fahiş Fiyata Ağır Yaptırım Geliyor

TBMM'de bu hafta, yoğun bir gündem ile hareket ediliyor. 23 Nisan etkinliklerine ayrılan zamanın yanı sıra, çeşitli yasal düzenlemeler de görüşülecek. Salı günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel bir oturumla kutlanacak. Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları, oturumda 10'ar dakikalık konuşmalar yapacaklar. Akşam saatlerinde ise 23 Nisan resepsiyonu düzenlenecek.

Fahiş Fiyata Ağır Yaptırım Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM'de bu hafta, yoğun bir gündem ile hareket ediliyor. 23 Nisan etkinliklerine ayrılan zamanın yanı sıra, çeşitli yasal düzenlemeler de görüşülecek. Salı günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel bir oturumla kutlanacak. Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları, oturumda 10'ar dakikalık konuşmalar yapacaklar. Akşam saatlerinde ise 23 Nisan resepsiyonu düzenlenecek.

Meclis Genel Kurulu'nda Çarşamba günü, enerji alanındaki önemli bir yasa teklifi görüşülmeye başlanacak. Bu teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak sunulmasını içeriyor. Ayrıca, denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilmesine ilişkin düzenlemeler de içeren teklif, önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Meclis gündemine gelecek bir diğer önemli yasa teklifi ise Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenlemeleri içeriyor. Yaklaşık 20 maddeden oluşması beklenen bu teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere ağır yaptırımlar öngörülüyor. İdari para cezalarının artırılması ve işletmelere kapatma gibi yaptırımların getirilmesi, Meclis'te tartışılacak konular arasında yer alıyor.

Meclis Başkanlığına sunulması planlanan diğer bir teklif ise Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeriyor. Bu teklifin de önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi bekleniyor. Meclis, bu yoğun gündem ile, ülkenin çeşitli alanlarında yapılacak düzenlemeleri ve yenilikleri ele alarak, ilerleyen süreçte daha verimli bir yapıya kavuşmayı hedefliyor.