Eyyam-I Kaynama

Meteoroloji yeni bir alarm verdi ve bu hafta sıcakların 10 derece daha artacağını duyurdu.

Eyyam-I Kaynama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eyyam-ı bahuru da geride bırakıp biraz rahat nefes alalım diye düşünürken bu kez eyyam-ı kaynama günlerine başladık.

Birleşmiş Milletler Genel Sekterleri aslında olayı birkaç hafta özetlemiş ve “küresel ısınma dönemini bitti küresel kaynama dönemi başladı” diyerek olayın vahametini ortaya koymuştu.

Bugünlerde daha kaynar ve hatta kavrulurken, bir hafta boyunca devam edecek ve 10 dereceye kadar daha sıcaklık artışının yaşanacağı Elazığ’da nasıl duracağız bilemiyoruz.

İmkânı ve parası olanlar tatil beldelerine kaçarken biz garibanlara serin bölgeler, parklar ve  gölge duvar diplerinden işe gidip gelmek kalıyor. Evlerde durulamıyor, balkona çıkılsa bile sıcakların bunaltıcılığından kurtulmak mümkün olmuyor. 

Bu sıcak günlerde yine en iyi mekân iş yerleri. Klimalı odalarda oturmak, çalışma ve üretimi de olumlu etkiliyor. En azından sıcağın  ve  elinizdeki metinden kopmanıza engel oluyor. 

Erken saatlerde başlayan mesai, dışardaki aşırı sıcaklardan korunmak adına saat 5’te değil 8’de ancak sonlandırılıyor. Zira mesai ve iş bitse de kimse kendinde dışarı çıkma cesareti bulamıyor, geçmişin rutinlerini yapma cesaretini gösteremiyor. 

Valla her mevsimin vardır kendine göre bir güzelliği ama biz gerçekten artık kışı özler hale geldik. Varsın biraz üşüyelim, varsın biraz daha kalın ve kaba giyinelim. Ama bugünkü gibi kaynayıp kavrulmayalım.