'EYT, Bağkurluları da kapsamalı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanların 5 bin gün çalışma şartıyla emekli olmalarına yönelik düzenlemesine ilişkin müjdeli haberinin ardından esnaf odaları, işverenlerin mağdur olmaması için kredi paketi hazırlanmasının memnuniyet verici olduğunu ancak 5 bin prim gününü 9 bin gün çalışma şartı aranan Bağkurlular için de talep ediyorlar.

'EYT, Bağkurluları da kapsamalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Milyonların heyecanla beklediği açıklama geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT açıklamasını yaparak müjdeli haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı; “Emekli olabilmek için prim ödeme gün sayısı, sigortalılık ve yaşı tamamlamak gerekiyor, yaptığımız düzenleme bu şartlardan ikisini tamamlayıp sadece yaş nedeniyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkân sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli." dedi.

'EYT, Bağkurluları da kapsamalı'

İŞVERENLER UNUTULMADI

EYT’de işverenler de unutulmadı. Düzenlemeden işverenlerin mağdur olmaması için kredi paketi hazırlandı. Buna göre patronların kıdem tazminatı ödemelerinde güçlük çekmemeleri için KGF destekli kredi verilecek. Ayrıca emekli olup çalışmaya devam edecekler için sigorta prim teşviki getirilecek. Böylece emekli olanlar için şirketlerin ödeyeceği primlerde düşüş olacak. Normal çalışanla emekli çalışan arasında prim farkı kalmayacak.

'EYT, Bağkurluları da kapsamalı'

KURNAZ: “EYT SORUNU ÇÖZÜLDÜ, BAĞKURLULARINDA YARARLANMASINI İSTİYORUZ” 

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz ise yaptığı açıklamada, “EYT konusu cumhurbaşkanımızın açıklaması ile çözüldü. EYT'de işverenler içinde bir çalışma yapıldı. Düzenlemeden işverenlerin mağdur olmaması için kredi paketi hazırlandı. EYT, ülkemize hayırlı olsun. Bizler de esnaf odaları olarak Bağkurlu esnaflarımızın da bundan yararlanması istiyoruz.” dedi.

“ESNAFLARIMIZ İÇİN DE MUTLU BİR HABER BEKLİYORUZ”

Başkan Kurnaz, “Bu konuda yeni bir açıklama yapılacağını düşüyoruz. Esnaflarımız için de müjdeli bir haber bekliyoruz. Esnaf odaları olarak esnaflarımızın da yararlanmasını istiyoruz. Bağkurlular için olumlu ya da olumsuz bir şey de söylenmedi. Bekliyoruz. İnşallah esnaflarımızın da mutlu olması için güzel bir müjde geleceğini düşünüyoruz.” dedi. 

İŞVEREN KREDİ DESTEĞİ ÖNEMLİ 

Başkan Kurnaz, “Sayın cumhurbaşkanımızın açıklamalarında özellikle düzenlemeden işverenlerin mağdur olmaması için kredi paketi hazırlandı. İşverenlerin zor durumda kalmaması için kredi imkânının verilmesi güzel bir gelişme. Kaç yıllık kredi verilecek henüz belli değil. İleri de bu konuda da bir açıklama yapılacak. Ülkemiz için hayırlı olsun.” dedi.

'EYT, Bağkurluları da kapsamalı'

ALBAYRAK:“EYT HAYIRLI OLSUN” 

Konu ile ilgili Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, “EYT konusu uzun süredir ülkemizin gündemindeydi. Sayın cumhurbaşkanımızın açıklaması ile bu sorun çözüldü. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına girecek. Düzenlemeden işverenlerin mağdur olmaması için kredi paketi de hazırlandı. Bu güzel bir gelişme ama bizler de BAĞ-KUR konusunda çalışma istiyoruz.” dedi.

ESNAFIMIZ İÇİN BİR MÜJDE BEKLİYORUZ 

BAĞ-KUR’lu esnaflar için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir müjde beklediklerini ifade eden Başkan Albayrak,“BAĞ-KUR’lu esnaflarımız için de biz bir çalışma istiyoruz. Zira EYT ile emekli olacak vatandaşlardan istenilen gün sayısı 5 bin. Bağkurlulardan istenen prim gün sayısı ise 9 bin gün. Bizlerin talebi aynı şartları taşıyan esnaflarımızın da 5 bin prim günü ile emekli olmaları. Bu şartlar sağlanırsa esnaflarımız da rahat eder. Esnafımız yıllarca prim ödedi. Yemeden içmeden aksatmadan BAĞ-KUR’unu ödedi. Yanımızda  çalışan bir kişi emekli oluyor ama esnaf olamıyor. Bu konuda da esnafımıza bir çalışma istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızdan bir müjde de esnaflarımız için bekliyoruz.” dedi.

EYT’LİLERİN SORUNU ÇÖZÜLDÜ 
Başkan Albayrak, “Gerekli yerlere taleplerimizi iletiyoruz. EYT konusu önemliydi. İnsanlarımız 25 yıl ve prim gününü doldurmuşsa emekli olsun. Hakkıdır. Bizler bu konuda bir sıkıntı görmüyoruz ama bizler de Bağkurlu esnaflarımızın da olmasını istiyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Bağkur primleri yüksek. İnşallah bu yönde de bir çalışma olur, esnafımız da rahat eder.” dedi.