EXPO 2016 FUARINDA FIRAT ÜNİVERSİTESİ RÜZGÂRI

2016 Antalya Expo'da endüstriyel atıklardan oluşan heykel sergisini açan Rüchan Keçeci, Turgut Özal, amazon kadını, gakkoş karakteri, terminatör gibi 18 heykel

EXPO 2016 FUARINDA FIRAT ÜNİVERSİTESİ RÜZGÂRI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016 Antalya Expo'da endüstriyel atıklardan oluşan heykel sergisini açan Rüchan Keçeci, Turgut Özal, amazon kadını, gakkoş karakteri, terminatör gibi 18 heykelin yer aldığı sergisi izleyenlerden büyük övgü aldı. 10 yıldır atık malzemelerden heykeller yaptığını dile getiren Keçeci, grafik ve resim alanında uzman olduğunu, eline geçen bir kaynak makinesi sayesinde hurdalardan heykel yapan bir heykeltıraşa dönüştüğünü söyledi. 

BİR ESER İÇİN 1 TON HURDA

Geri dönüşümü olan, ama endüstriye kazandırılamayacak malzemeleri kullandığını kaydeden Keçeci, eserlerinin 50 ile 250 kilogram arasında olduğunu vurguladı. 250 kilogramlık bir eser için yaklaşık 1 tonluk atık malzeme kullandığını belirten Keçeci, “Bu alanda hiç eğitim almadım. Kendi kendimin hocası oldum. İçimdeki tasarımları yapmaya başladım. Önce çizimler yapıyorum, sonra bunları atölyede heykellere çeviriyorum. Amacım önce bunları sergilemek değildi. Eser sayım 20'yi aşınca bir AVM'de bunları insanların görmesini istedim. Yoğun ilgi görünce bir TIR'la neredeyse Türkiye'nin birçok ilinde eserlerimi sanatseverlerle buluşturdum. Bu sergiler sayesinde hem Fırat Üniversitesinin tanıtımına yardımcı oluyorum hemde bu sanatı tanıtmaya çalışıyorum" diye konuştu.

AMBULANSI AKVARYUMA ÇEVİRDİ 

Sergiye getiremediği bir eserinden de bahseden Keçeci, “10 metre yüksekliğin bir eğitim çınarım var. 47 adet kitap meyvesi olan eserimin üzerinde 3 figür ile kitap okumanın önemini belirtmek istedim. Bir ambulansı akvaryuma dönüştürdüm, 4.5 ton su kapasitesine sahip. Bunlara benzer bir çok eğitimde kullanılacak sanat eserleri üretiyorum" dedi.