Evlenecek Gençlere Müjde! Faizsiz Evlilik Kredisi Miktarı Artıyor

Evlenmek isteyen gençlerin faydalanacağı evlilik kredisinin başvurularının yakında başlayacağının duyurulmasının ardından, kredi miktarında her yıl artış yapılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Evlenecek Gençlere Müjde! Faizsiz Evlilik Kredisi Miktarı Artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisi başvurularının yakında başlayacağını duyurmasının ardından,  kredi miktarının artırılacağı da gelen son dakika bilgileri arasında yer aldı.

Bakan Göktaş, evlilik kredisine ilişkin çalışmaların tamamlandığını ve başvuruların kısa sürede e-devlet kapısı üzerinden başlayacağını açıkladı. 48 ay vadeli ve ilk 2 yılı geri ödemesiz olacak 150 bin liralık kredi, gençleri evlilik süreçlerinde destekleyecek. Bakan, "Bu fonla Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilen gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız" dedi.

Bakanlık tarafından sağlanan sosyal yardımların çoğunluğunun çalışamayacak durumda olan kişilere yönelik olduğunu belirten Bakan Göktaş, afet ve acil durum yardımlarının da bu kapsamda değerlendirildiğini ifade etti. Yardım taleplerinin artık 4 dakika içinde sisteme ulaştığını, bu sürecin daha önce 30 gün sürdüğünü belirtti.

Faizsiz evlilik kredisinin miktarının her yıl artırılacağı bildirildi. Pilot bölge olarak depremden etkilenen illerde başvuruların öncelikli olarak başlayacağı, daha sonra diğer iller için de başvuruların açılacağı belirtildi. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra başvurular e-devlet üzerinden alınacak.