Ev Sahiplerini Rahatlatacak Karar

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 6 ay önce iki katına çıkardığı zorunlu deprem sigortası için bir azami teminat tutarı için harekete geçti. Bu kapsamda DASK'ın vereceği en yüksek teminatın 640 bin liradan 1 milyon 280 bin liraya çıkarılması için çalışmalara başlandı.

Ev Sahiplerini Rahatlatacak Karar

Teminat tutarıyla birlikte primler de artacak. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile 1 sene boyunca aradaki farkı devletin üstleneceği bir planlama yapılıyor.

Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) hasar tazminat ödemelerine hemen başlamıştı. Depremin ardından 11 ilde 519 bine yakın hasar dosyası açılırken, 30 Nisan itibarıyla tüm ödemeler tamamlandı. Bugüne kadar ise 23.5 milyar TL hasar ödemesi yapıldı. Ancak vatandaşların en çok dile getirdiği konu ise DASK’ın ödediği hasar tazminatlarının düşüklüğü oldu. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte DASK’ın, 6 ay önce iki katına çıkardığı zorunlu deprem sigortası için azami teminat tutarlarını yeniden değiştirecek.