ETSO'ya Güçlü Ekipler Geliyor

ETSO seçimlerine üç gün kaldı. Selçuk Tüfenkçi'nin adaylıktan çekilmesinin ardından iki eski ETSO Başkanı İdris Alan İle Ali Şekerdağ'ın yarışına tanık olacağız cumartesi günü.

ETSO'ya Güçlü Ekipler Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki adayın da guruplarında değerli isimler yer alıyor. Her iki adayın da ETSO başkanlığı yapmış olmasından kaynaklı tecrübeleri, listelerini ince eleyip sık dokuyarak oluşturmayı ve güçlü  bir ekiple kamuoyunun karşısına çıkmayı da beraberinde getirdi.

Adaylar, grup listeleri oluştururken, siyasi düşünce ve görüşlerine göre değil, şehre ürettikleri katma değer ile ETSO’ya sağlayacağı katkıyı hesap etmiş durumdalar.

Seçimlere iki yıldan beri hazırlanan İdris Alan’ın listelerinde bunu daha net olarak görüyoruz. 

Bununla birlikte siyasi duruşu net ve açık olan isimler de her iki adayın listelerinde yer almış durumda.

Buna en iyi örnek İdris Alan’ın 7. grup meslek komitesinde yer alan isimler. Bu gurupta Ahmet Yılmaz, Erdal Aytaç,  Yüksel Ercan, Fırat Ataşsalar,  Mehmet Kaya Balkaya,  Hakkı Geylani Kişman, Okan Kılıç; değişik siyasi görüşlere mensup olmakla birlikte Elazığ ve özellikle İdris Alan’ın başkanlığında bir ETSO özelinde birleşerek kader birliği yapmış ve omuz omuza mücadele veriyorlar.

Bu listedeki isimlerden biri olan Yüksel Ercan, bir yıl öncesinden itibaren siyasi tercihini İyi Parti’den yana koymuş ve bunu açıkça kamuoyuna teyit ve deklere etmiş bir iş insanı.

Ercan’ın bu siyasi tercihi ve duruşu, İdris Alan’ın listesinin kuşatıcı ve kucaklayıcı olduğunu göstermekle birlikte, ETSO’ya önemli kazanımlar sağlayacak bir avantajı da beraberinde getiriyor. Zira Elazığlı olmak öncelikle Elazığ’ın faydasını ve çıkarını düşünmektir.

Bir Elazığlı ETSO’da şehrin ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması için çalışırken, farklı alanlarda ve kulvarlarda da yine bulunduğu görevin hakkını verip şehir için çalışabilir, çalışmalıdır da..