Etso'dan İstihdam Atağı

Etso Başkanı İdris Alan, Seçim Vaatlerinden Birini Daha Hayata Geçirerek İlimizin İstihdam Sorununun Çözümüne Katkı Sunacak 'Elazığ Kariyer Platformu' Projesini Başlattı.

Etso'dan İstihdam Atağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, seçim vaatlerinden olan ve ilimizin istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunacak “Elazığ Kariyer Platformu”nu hayata geçirdi.

Projeyi düzenlenen bir lansman toplantısıyla kamuoyuna tanıtan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, proje ile şehrimizin istihdam sorununa önemli, katkılar sunulacağını dile getirdi.

Etso'dan İstihdam Atağı

ALAN: “İŞVERENLER NİTELİKLİ ELEMAN BULMA SORUNU YAŞIYOR”

İşsizlik ile birlikte nitelikli istihdam sorununu Ülkemizin ve Şehrimizin en önemli problemleri arasında yer aldığını  ifade eden Başkan Alan;  “İşverenlerimiz nitelikli eleman bulma sorunu yaşarken, iş arayan vatandaşlarımız ise niteliklerine uygun iş yerleri ile iletişim kurmakta problem yaşıyor. Bu konudaki hassasiyetimi kamuoyunda defaatle dile getirerek, bu konuda elimizi taşın altına koyacağımızı ifade etmiştik. Henüz seçim çalışmalarımız devam ederken, Üyelerimiz bizlere nitelikli eleman bulmakta zorlandığını, gençlerimiz ise “başkanım iş bulamıyoruz” diyerek defalarca yanımıza geldi. O dönem biz bu iletişim eksikliğini hissederek projemizi tasarladık ve bugün Allah’a şükürler olsun platformumuzun tanıtımındayız.” dedi.

 ALAN: “İŞ ARAYANLAR İLE ELEMAN ARAYANLARI AYNI PLATFORMDA BULUŞTURUYORUZ”

İşverenlerimizin elaman arayışları ile iş arayanların taleplerini Elazığ TSO bünyesinde tek merkezde toplamak adına Kariyer ve İstihdam platformunu hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Alan; “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın bünyesinde, AR-GE ekibimiz ile oluşturduğumuz bu portal; güçlü koordinasyon ve sinerji ile şehrimizin istihdam sorununun çözümünde doğrudan ve etkin bir rol üstlenecektir.” dedi.

ETSO KARİYER VE İSTİHDAM PROJESİ NASIL ÇALIŞACAK?

Elazığ TSO Kariyer ve İstihdam Portalının nasıl çalışacağını açıklayan ETSO Başkanı İdris Alan, sistemi şu cümlelerle tanıttı: “Elazığ TSO AR-GE Ekibi tarafından oluşturulan elazigtsokariyer.com, iş arayanlar ile işveren firmaları dijital ortamda buluşturan ücretsiz bir insan kaynakları platformudur. Dijital dönüşüm kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu platforma, İşveren firmalarımız ile iş arayışını sürdüren vatandaşlarımız birkaç basit işlemle üye olarak buluşabilirler.”

Etso'dan İstihdam Atağı

ALAN: “AMACIMIZ NİTELİKLİ ELEMANLARI ÜRETİME KATMAK”

Projenin amacı hakkında da bilgi veren Başkan Alan şunları söyledi: “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet verecek olan elazigtsokariyer.com; ‘Kariyer ve İstihdam Seferberliği’ çalışmalarımız kapsamında üyelerimizin ve esnafımızın nitelikli eleman ihtiyacını karşılayarak, iş arayışında olan vatandaşlarımızı istihdama dâhil ederek şehrimizin istihdam sorununun çözümünde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak doğrudan aktör olmak ve istihdamla ilgili tüm talepleri tek merkezde toplamaktır. Odamız bünyesinde kurulan birimimiz ile firmalarımıza ve iş arayan vatandaşlarımıza telefon, whatsapp ve mail gibi bütün iletişim kanallarından ücretsiz bir şekilde destek olacak.” dedi

ALAN: “BİR VAADİMİZİ DAHA HAYATA GEÇİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Kariyer ve İstihdam Portalı projesinin seçim çalışmaları  sırasında kamuoyuna duyurdukları vaatlerinden biri olduğuna dikkat çeken başkan Alan, “Allah’a şükürler olsun ki projemiz, hizmet dönemimizin ilk aylarında hayata geçti. Ayrıca bildiğiniz üzere yaşadığımız deprem felaketi neticesinde, şehrimiz ciddi oranda bir göç aldı. Komşu illerimizde yer alan vatandaşlarımız işlerini kaybetti. Bazı firmalar kepenkleri indirdi, bazı firma sahipleri şirketlerini ilimize taşıdı. Bu projemizin, ilimize göç eden afetzede kardeşlerimiz için de yararlı olacağına inanıyoruz. Projemizin ilimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden temenni ediyoruz.” dedi.

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI 

ETSO Başkanı İdris Alan’ın kamuoyuyla paylaştığı “Elazığ Kariyer Platformu” projesinin ilimizde eksikliği hissedilen ve üretimde aksamalara sebep olan kalifiye elamanlarla işverenleri buluşturmada önemli bir boşluğu dolduracağını dile getiren işletme sahipleri ve iş arayan hemşerilerimiz, bu çalışmayla hem işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlanacağını hem de şehrin üretim ve ekonomisinin güçleneceğini dile getiriyorlar.
Projeyi hayata geçirerek eleman arayanlarla iş arayanları aynı platformda buluşturan ETSO Başkanı İdris Alan’a teşekkür eden hemşerilerimiz, projenin Elazığ için önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi.