ETSO Başkanı Alan, İnşaat Sektör Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

ETSO Başkanı İdris Alan, yaşanan depremler sonrasında Elâzığ genelinde inşaat faaliyetlerinin durmasının sektörü olumsuz etkilediğini söyledi. sektör temsilcileri ile bir araya gelen İdris Alan, icra makamlarına yaşanan mağduriyetin giderilmesi için talepte bulunduklarını söyledi.

ETSO Başkanı Alan, İnşaat Sektör Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ETSO Başkanı İdris Alan, İçişleri Bakanlığı Afet Uygulama Merkezi’nden gelen açıklamayla Elazığ Genelinde inşaat faaliyetlerinin durması sonrasında sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Başkan İdris Alan, sürecin devam etmesi halinde Elazığ’da sektörde çalışacak kalifiye eleman konusunda da sorun yaşanacağını söyleyerek: “Artık beton dökme zamanı da başladı. Fakat ne yazık ki İçişleri Bakanlığı Afet Uygulama Merkezi’nden gelen yazılı açıklamada şu an Elazığ genelinde beton dökme yasak. Bu konuda müteahhit arkadaşlarımız çok ciddi şekilde sıkıntı ve mağduriyet yaşıyorlar. Bizde bunu gündeme getirmek için şu an sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Bunların en büyük sıkıntıları; Türkiye’de bir afet oldu. Bu süreç böyle devam ederse Elazığ’da bu sektörde çalışacak kalifiye eleman bile bulamayacaklarını ifade ediyorlar. Bende kendilerine katılıyorum. Betoncu lazım, kalıpçı lazım, elektrikçi lazım, bizim insanlarımızın anladığı dilde konuşursak bunlar Elazığ için elzem. Yine bir müteahhit arkadaşımız diyor ki ‘ben bir kalıpçıyla pazarlık yaptım. 100 TL’ye anlaştım. Kalıpçı şu an benden 250 TL istiyor, elektrikçiyle 300 TL’ye anlaştım, elektrikçi benden 500-600 TL istiyor.’ Afaki rakamlar ortaya çıkınca burada müteahhit temsilcileri çok ciddi bir şekilde sıkıntı yaşadılar, çok ciddi bir şekilde bir mağduriyet yaşarlar.” Dedi.

Alan, Müttehitlerin sorunlarının çözülmesi için AK parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ile görüştüklerini belirterek: “Burada talep makamıyız. İcra makamındaki Sayın Milletvekilimiz Metin Bulut beyefendiyi aradık. Kendilerine durumu arz ettik. O da hemen ‘Sayın Başkanım haklısınız bu konuyla ilgili gerekli bakanlıklarla da hemen görüşme yapacağını, burada Elazığ’ın mağdur olduğunu kendisi de ifade etti. Biz kendisine odamız olarak bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımıza çözüm bulduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İnşaat Sektör Temsilcileri de yaşanan mağduriyetlerin bir an evvel giderilmesi gerektiğini belirttiler.

 

ETSO Başkanı Alan, İnşaat Sektör Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
ETSO Başkanı Alan, İnşaat Sektör Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
ETSO Başkanı Alan, İnşaat Sektör Temsilcileri İle Bir Araya Geldi