ESNAF MANGALLA ISINIYOR

Kapalı Çarşı'da balıkçılık yapan  esnaf   Selman Tanış işleri gereği sürekli dışarıda çalışmak zorunda olduğunu söyleyerek  'Havalar &

 ESNAF MANGALLA ISINIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kapalı Çarşı’da balıkçılık yapan  esnaf   Selman Tanış işleri gereği sürekli dışarıda çalışmak zorunda olduğunu söyleyerek  “Havalar çok soğuk   ve biz gün boyu dışarıda çalışıyoruz.  Özellikle sabahın erken saatlerinde soğuk içimize işliyor. Mangalda ısınırak, çay ve kahve içerek  soğuktan korunmaya çalışıyoruz” dedi.

Kapalı Çarşı esnaflarından Mithat Yılmaz “ Sürekli dışarıda çalışan esnaflar olarak işimiz çok zor. Çok soğukta olsa işyerimizi açmak zorundayız. Fırsat buldukça  ellerimizi mangalda ısıtıp soğuk havadan korunmaya çalışıyoruz.    Gün boyunca akşam  4 olsa da evimize gitsek  diyoruz.  Tüm olumsuzluklara rağmen  Allah’a şükürler olsun bir ekmek kapımız var, geçimimizi sağlayabiliyoruz.  Bu soğuklarda evsiz kalmış insanlar var, Suriyeli kardeşlerimiz var. Onların durumunu göz önünde bulundurursak halimize ne kadar şükür etsek az” diye ifade etti.

Esnaf Selçuk Aynak ise “ Dışarıda çalışan esnaf olarak üşüyoruz. Yaktığımız mangdigerar ile ısınmaya çalışıyoruz.Bu soğuk havalarda çalışmazsak eve ekmek  götüremeyiz.  Sonuçta bakmamız gereken  bir ailemiz var” dedi.