Eski Günlere mi Dönüyoruz?

Son günlerde artan koronavirüs vakaları sonrası hepimiz tedirgin olmaya başladık. Normalleşme döneminin ardından ülke olarak rehavete kapıldık ve önlemlerimizi unuttuk.

Eski Günlere mi Dönüyoruz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir buçuk yıldır tüm dünyanın başına bela olan koronavirüs yine kendini göstermeye başladı ve yine can almaya devam ediyor. 

Artan vakalar sonrası karantinaya alınma haberlerini de duymaya başladık. Son olarak komşu şehrimizde karantina haberi hepimizi üzdü. Tunceli’de bir köyün korona virüsten dolayı 14 gün süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu köyünde, çok sayıda Covid-19 vakası görülmesi ve görülen vakaların temaslı sayısının fazla olması sebebiyle 28.07.2021 tarihinden geçerli olmak üzere Geyiksuyu köyü 14 gün süre ile karantina altına alınmıştır” denildi.

Özellikle delta varyantı sonrası bu tür karantina haberlerini çok duyabiliriz. İlimiz Valisi Erkaya Yırık’ın açıklamalarına göre delta virüsünün ilimizde de görülmesi tehdidi karşısında insanlarımızın ve esnaflarımızın mağdur olmaması için tedbirleri elden bırakmayalım ve aşımızı olalım. Yoksa tekrar eski kötü günlere dönebiliriz. 

Gelecek bir kısıtlama sonrası yine ekonomimiz durma noktasına gelecek ve esnaflarımız zor durumda kalacak. Hem kendimiz hem de çevremiz için lütfen biraz daha duyarlı olalım.