Eski Alışkanlıklar Olmasın

14 Mayıs seçimleri tamamlandı ve milletvekili seçilen isimler  belli oldu. Elazığ'dan Ak Partiden Prof.Dr. Erol keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Nazırlı, CHP'den Gürsel Erol, MHP'den Semih Işıkver milletvekili oldular.

Eski Alışkanlıklar Olmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizden ikinci defa milletvekili seçilen Gürsel Erol, seçmenlerin yoğun teveccühü ile elde ettiği 77 bin oya karşılık en az oy aldığı ilçelerden başlamak üzere teşekkür ziyareti yaptı.
Güzel bir düşünce ve önemli kadirşinaslık örneği. Ancak bu ziyaret Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,  tarafından eleştiri almış.

Açıkkapı, Erol’un bu ziyaretini; “Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Sivrice, Palu,  en yakın zamanda ilçe ziyaretlerim olacak İnşallah. Ancak bu gezilerimiz sadece gitmiş olmak için değil, 10 dakika “ci” edip şehir turuyla göz boyamak için olmayacak… Samimiyet, tevazu ve gayretle…”  diyerek değerlendirmiş.
Bunlara daha ilk günden gerek yok. Seçim yapılmış, çok şükür herhangi olumsuz bir vaka yaşanmamış ve halkın iradesi tecelli ederek milletvekilleri seçilmiş. Önce bir birinizi  tebrik edin. Elazığ özelinde birlik ve beraberlik mesajı verin. Elazığ’ı birlikte sahipleneceğiz deyin. 

Daha ilk günden rakip parti milletvekilinin yaptığı teşekkür ziyaretinden hareketle söylem geliştirmek, enerjimizi boşa harcamak olur. Geçmiş dönem milletvekilleri de buna benzer tavırlar gösterdiler ama sonuçta Gürsel Erol’un 35 bin olan oyunu 77 bine çıkardılar. Gereksiz polemiği geçtik, rakibinizin büyümesine yaradığı rakamlarla da tescillenmiş bir yanlışa neden düşülsün ki?

Parti ayrımı gözetmeden seçilen milletvekillerimize önerimiz şudur ki kavganız da polemiğiniz de Elazığ’a hizmet için olsun. Hizmete dönüşmeyen polemiklerden halkımız çok yoruldu. Yeni dönemde yeni alışkanlıklar edinelim ve bunu pozitif siyasete dönüştürelim.

Bu yazıyla ilgili son cümleye noktamı koydum ki konu ile ilgili olarak Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan bir paylaşım daha geldi.

İşte o paylaşım: “Milli ruhu, milli duruşu tartışılmaz bir şehrin evladı olarak beni bu şehirde, kendi şehrimde gezdirtemeyecek bir adam yok, olmadı, olmayacak… Bu şehri algılarla yönetenlere müsaade etmeyeceğim.  Kimin elinden ne geliyorsa, elinden geleni ardına koymasın…”

Buyur buradan yak. Az öncede yazdığımız cümlelerle bu tavrın ne kadar tezat olduğunu okurlarımızın yorumlarına bırakıyoruz. CHP Milletvekili Gürsel Erol’un ziyaretlerini eleştirmekle başlayan polemik nerede biter, nasıl sona erer bilinmez ama bazı koltuk ve makamların ağırlığını korumak gerekir. Elbette yapılan haksız eleştirilere cevap verilmeli ama polemik oluşturacak söylemlerden uzak durulmalı. Zira bugün bulunan konum, bir hafta önceki konumdan farklı ve önemli bir konum.