Esen: 'Elazığ Sürprizlere Hazır Olsun'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Danışmanı Elazığlı Hemşehrimiz Av. Veysel Esen, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek ülke ve Elazığ siyasetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Av. Esen, Elazığ'daki iktidar temsilcilerinin genel merkezdeki 'ağabeylerinden' gelen talimatların uygulayıcısı olmaktan öteye gidemediğini ve Elazığ'ın Ak Parti'ye 20 yıllık 'koşulsuz şartsız desteğinin' karşılığını alamadığını söyledi.

Esen:  'Elazığ Sürprizlere Hazır Olsun'

Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener imzalı atama yazısıyla Genel Başkan Danışmanı olarak atanan Elazığlı hemşehrimiz Av. Veysel Esen, Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret etti. Av. Esen, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ile bir araya gelerek gündeme ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Ülke ve Elazığ gündemi ile siyasetine ilişkin aktüel gelişmeleri Hakimiyet Gazetesi okuyucuları için değerlendiren  Esen, Elazığ’ın 20 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde koşulsuz şartsız destek vermesine rağmen bunun karşılığını alamadığını belirtti. 

Av. Esen 6’lı masanın çalışmaları hakkında da bilgiler verirken, Türkiye’nin kutuplaştırıcı ve ötekileştirici siyaset anlayışından kurtulması için 6’lı masanın verdiği mücadelenin önemli olduğunu belirtti. 

Esen:  'Elazığ Sürprizlere Hazır Olsun'

İşte İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Av. Veysel Esen’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“AKIL VE BİLİMİN DIŞLANDIĞI BİR ANLAYIŞIN OLUMSUZLUKLARINI  YAŞIYORUZ”

İyi Parti Genel Başkan Danışmanı Av. Esen, toplumun bir umutsuzluk sarmalına girdiğini bunun aşılması için de akıl ve bilimin temel alındığı bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerektiğini belirterek: “Her Türk vatandaşı gibi içerisinde bulunduğumuz zamanda kapsayıcı, rahatsız edici bir umutsuzluk toplumun her alanında, kamu ve özel hayatı sarmış durumda. Biz de bu memleketin çocuğuyuz. Türkiye’deki olumsuz gelişmelerden maalesef Elazığ da nasibini almış durumda. Türkiye’de geldiğimiz son aşamada; partili devletin, liyakatsiz yönetimin, yandaşlığın ayyuka çıktığı, bilim, akıl ve hukukun dışlandığı bir dönemde bunun siyasi, sosyal ve ekonomik olumsuz neticelerini hepimiz yaşıyoruz. İnsanlarımıza hayırlı bir tercih sunmak, onların aydınlık, huzurlu ve neşeli yarınlara ulaşmalarını sağlamak, umutlarını tüketenlere yeni bir umut, yeni bir alternatif sunmak memleketin her ferdi gibi bizim de görevimiz” şeklinde konuştu.

“YENİ BİR DÜZEN ARZU EDİYORUZ”

20 Yıllık Ak Parti iktidarı döneminde ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasi bakımdan hak ettiği değere ulaşamadığını söyleyen Av. Esen: “Biz insanlarımızın bayram sofralarında bir araya gelebileceği ve herkesin yarına umutla bakabileceği, herkesin imkanlarına göre toplumsal temsilden pay alabileceği yeni bir düzen arzu ediyoruz. Bu milletin buna layık olduğuna inanıyoruz. Hele aziz şehrimizin insanları bakımından bunu tartışmaya bile gerek yok. Müslüman Türk’ün bu coğrafyada hakim olduğu günden bu yana devletinden, bayrağından, müşterek değerlerinden hiç taviz vermedi ama 20 yıllık Ak Parti iktidarlarından sonra içinde bulunduğu durum ekonomik, siyasi ve sosyal bakımdan acı verici ve şehir insanımızın layık olduğu değerde değil. Onun için yerelde de Türkiye’de ortaya çıkan bu ihtiyacı, Türkiye’nin yeniden bilim ve hukukla, neşeyle, hevesle idare edilebileceği, aydınlık ve güzel günleri düşünebileceği bir ortamı anlatacağız” ifadelerine yer verdi. 

Esen:  'Elazığ Sürprizlere Hazır Olsun'

“ELAZIĞ’IN İYİ PARTİ’DE TANITIMI VE POZİTİF AYRIMI İÇİN ATAK YAPACAĞIZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Elazığ’ı ve Elazığlıları çok iyi tanıdığını ancak şehrin genel başkanlık ve genel merkez düzeyinde daha çok tanıtılması için çaba göstereceklerini vurgulayan Av. Veysel Esen, şunları söyledi: “Hanımefendi, Eski Selçuk Bölgesi diye adlandırılan Elazığ, Malatya, Erzincan, Erzurum bölgelerini çok iyi biliyor. Belki biraz abartılı olacak ama Elazığ’ı sizler-bizler kadar iyi tanıyor. İstanbul’da ve Kocaeli’nde yaşadığı dönemlerde hayatında birçok Elazığlı isimle dostluğu ve ilişkileri var. Hal böyle olunca Elazığ insanının kimliğini, kültürünü, hassasiyetlerini, neyi sevip sevmediklerini çok iyi biliyor. Bu anlamda Elazığ’ı milli ve manevi değerlerine bağlılığı, şehrin devlet yaşantısına katkısı, devletimiz için önem konusunda da çok yönlü bilgi sahibi. Bu ara temas ve görüşmelerimizde Elazığ’ı bir miktar öne çıkarmak, biraz torpilli hale getirmek hem kültürel hem de siyasi tanıtımını yapmak için ara ara fırsat da kolluyoruz. Onun şahsında diğer genel merkez yöneticileri nezdinde de şehrin bilinirliği ile ilgili bir fark yaratmaya da çalışıyoruz. Bu anlamda ben bir sorun görmüyorum. Elazığ muhtemelen genel başkan bakımından avantajlı ve torpilli yerlerden birisi olacaktır.”

“ELAZIĞ’DA AK PARTİ’NİN TEMSİLCİLERİ EKSİK KALDI”

20 yıllık siyasi iktidar döneminde Elazığ’ı temsil eden siyasilerin beklentileri karşılayamadığını belirten Av. Esen: “Türkiye en geç 2023 Haziran ayında yapılacak bir genel seçime hazırlanıyor. 20 yıllık siyasi iktidar, çeşitli testlerden olumsuz sonuçlar aldı. Özellikle Elazığ’da statükonun ve iktidarın temsilcileri vatandaşın talep, beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vermek bakımından çok eksik kaldılar. Genel ve ulusal siyasete çok katkı sağlayamadılar, temsilcilerimiz, vekillerimiz genel merkezlerindeki ağabeylerinin, orada makamca, sözce üstün olanların talimat ve tavsiyelerini yerelde icra eden uygulayıcıları haline döndüler. Bu Elazığ’ın bence izzet-i nefsine, siyasetle ilgili beklentilerine ve olması gerektiği yere ilişkin karşılığı hiçbir zaman vermedi” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ DESTEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMADI”

Elazığ’ın 20 yılda Ak Parti’ye koşulsuz-şartsız bir destek verdiğini ancak bunun karşılığını alamadığını belirten Av. Veysel Esen, şunları söyledi: “Biz, Elazığ’a ait birikimi, siyasi kültürü ve şuuru genel siyasete, mümkün olan en üst seviyede oryante edilmesini istiyoruz. Bu şehir, pandemiyle başlayan, depremle kitlenen süreçte buraya geldiğinde, Türkiye’deki ortalamalarından çok ayrıldı. Gerekli desteği, ilgiyi, alakayı devlet idaresi Ankara vermiş olsa bile buradaki uygulayıcıların yetersizliği sebebiyle tam olarak alana geçemedi, işleyemedi. Dolayısıyla 2002 yılından beri bu şehir siyasi iktidara verdiği karşılıksız koşulsuz desteğin karşılığını alamadı. Bu iş hayatında, bürokrasi kademelerinde, ticarette, siyasi temsilde, ulusal söz verilmede böyle oldu. Şehir insanı bunları çok iyi takip ediyor.”

Esen:  'Elazığ Sürprizlere Hazır Olsun'

“CUMHURİYET’İN DEĞERLERİYLE OYNANDI”

Av. Esen, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bununla beraber bu 20 yıllık süreçte Türkiye’de ülkesini ve milletini samimiyetle seven, bu sebeple iktidara destek veren insanlar, milli, manevi ve muhafazakâr değerlerin bizzat bu işleri yönetenler tarafından linç edildiğini, değersizleştirildiğini gördüler. Cumhuriyet’in değerleriyle oynandı. Eğitimimiz ayrı oyunların muhatabı oldu. Ticaret hayatımız bozuldu. Sonuç olarak Türkiye kurucu iradesine ve birlikte yaşamaya uygun düşmeyen bir ortama geldi. Bu bizim için çok önemli. Türk Milleti, içinde bulunduğu bu çıkmazdan çıkmak için çözümü yine kendi içerisinde üretecek. Aşırı uçların, ideolojik dillerin, partizanlığın ne kadar zarar verdiğini hep beraber gördük. Bunun yolu olarak merkezde makbul, kapsayıcı, insanı esas alan, herkesin kendini ifade edebildiği bir ortamı sunan ve herkesin hürriyetinin diğerinin mülkünün sınırında bittiğini bilen bir anlayışın Türkiye’de hakim olması lazım.”

“ELAZIĞ SÜRPRİZLERE AÇIK OLSUN”

İYİ Parti sayesinde Elazığ’ın hak ettiği değere kavuşacağını belirten Av. Veysel Esen: “Bunun yönetimi de bilim ve akılla yönetilen devlet idaresidir, liyakat ve adaletle yönetilen bir devlet tesis etmektir ve yandaşlığı ve partizanlığı reddetmektir. Bunların hepsini İYİ Parti ile hem yasal altyapısını, hem anayasal altyapısını koruyup Türkiye’de siyaset yapmak isteyen ve hürriyet isteyen herkesin taleplerini garanti altına alacak bir anlayış ortaya koyacağız. Vatandaşımız bunları görecek. İYİ Parti Elazığ’da muhakkak hak ettiği yeri alacak. Siyasi süreçte talepleriyle, ifade ettikleriyle, verdiği garantilerle, ortaya koyduğu programla milletin gönlünü de alacak. Cenab-ı Allah nasip kısmet ederse bunu siyasi sonuçlara da çevirecektir. Elazığ bence büyük sürprizlere açık olsun” dedi. 

 “SİYASİ BLOKLAŞMA TÜRKİYE’YE ZAMAN VE KAYNAK TÜKETTİRDİ”

Partizanlığın, bloklaşmanın ve ötekileştirmenin Türkiye’ye kaybettirdiği önemli unsurların altını çizen Av. Esen, açıklamasında: “Türkiye toplumu artık şunu görecek. Türkiye toplumu bir siyasi bloklaşma, kamplaşma, ötekileştirme ve partizanlık sebebiyle hem çok zaman hem de çok kaynak tüketti. Bunların bir değerinin olmadığını iyi insanların, doğru adamların bulunduğu her yerde nitelikli hizmet üretmenin ve mutluluk kazanmanın mümkün olduğunu göreceğiz. Geriye dönük 40-50 yıllık Türk siyasetine bakın, içeriden ve dışarıdan tetiklenmiş, tahrik edilmiş, ayrıştırılmış, düşmanlaştırılmış ve kullanım süresi bitince yenisine bakılmış. Şunun altını çok iyi çizmek lazım; sosyal demokrat olmak, ezilenlerin hakkını savunmak, gelir dağılımında adalet istemek muhafazakar olmaya mani midir? Din ve dince kutsal sayılan durumları tespit etmek, dinine saygı göstermek demokrat olup siyasal örgütlenmeye insanların kanaat ve tercihlerine saygı duymaya mani midir? Sosyal demokrat, muhafazakar demokrat olmak, ülkesini, ulusunu bayrağını sevmek milliyetçi olmaya mani midir? Altılı Masa Türkiye’de birçok tenkite ve eleştiriye uğruyor ama işin bu yönünü birileri görmezden gelmeye çalışıyor” ifadelerine yer verdi.  

“TASFİYE SİYASETİNİ BIRAKMALIYIZ”

Türkiye’deki her kesimden insanın bir araya gelmesinin önemine değinen Av. Veysel Esen, Türkiye’nin sonunda tasfiye siyasetini bırakacağını şu sözlerle aktardı: “Farklı eğilimlerde ama ortak yerlerde birbirinize saygı duyarak bulunabilirsiniz. Bu anlamda da altılı masanın varlığını da orada verdiği mesajı da çok anlamlı buluyorum. Hadiseye bu yönden bakılırsa Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Demokratların milliyetçilere, milliyetçilerin muhafazakarlara, muhafazakarların ötekilerine bir diğerini yok etmeden, birlikte olmaya ihtiyacı var. Buna en iyi örnek 2. Dünya Savaşını yaşayan Almanya ve Japonya’dır. Bunlar tarumar olmuş, felaketlere girmiş ülkeler. Ama kısa hikayelerine bakın, ayağa kalkmışlar, ekonomik, sosyal ve siyasal dev olmuşlar. Bunu nasıl becermişler? Ortak acılarından bir ders çıkarmışlar, tasfiye siyasetini bırakmışlar. İktidara geleni tasfiye etmek için yeni bir organizasyon, o devrildiğinde yerine geleni devirmek için yeni bir yapı… Bu kısır döngü toplumda enerji ve zaman kaybı yaşatır. Adamlar demişler ki “Biz tasfiye etmekten vazgeçeceğiz, biz inşa etmeye geliyoruz.” Dolayısıyla her varlığı, her unsuru, faydalı kabul edilebilir yönü olan herkesi bir araya getirerek “Biz bir medeniyet inşa edeceğiz” demişler ve etmişler. 6’lı masayla olur bu ya da farklı bir isimle, bugün olmaz yarın olur ama Türk toplumu tasfiye hedefinden vazgeçecek, birlikte bir şeyleri inşa etmek için kolları sıvayacak ve birbiriyle tokalaşacak. Bunun başka yolu yok. Meseleye böyle bakılırsa 6’lı masanın bugüne ve yarına nasıl bir mesaj verdiğini çok daha iyi anlamak mümkün.”

“SORUNLARI TESPİT EDİP ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNACAĞIZ”

İYİ Parti’nin Elazığ’da güzel işlere imza atacağını belirten Av. Veysel Esen, son olarak şunları söyledi: “Dertleri ve sorunları tespit ederek çözüm önerilerini ortaya koyacağız. Milletimiz ve şehir insanımızla barışacağız. Memlekette İnşallah güzel şeyler yapacağız. Bu konudaki iddiamızı ve varlığımızı, duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak üzere, düşünce ve fikir hayatımızda önemli rol oynayan Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret ettik. Burada buluşmak, bu farklı pencereyi tarif etmek ve tanımlamak için buradayız. İnşallah bundan sonra da daha sık görüşeceğiz. Şehrin ve ülkenin meselelerini istişare edeceğiz. Bu girdaptan herkes bir taraftan tutarak çıkacağız. Bu sohbetle hem varlığımızdan haberdar etmek, biz de varız demek hem de İYİ Parti Genel Merkezi’nin hem yerel hem de Türkiye ile ilgili görüş öneri ve tavsiyelerini anlatmak, Genel Başkanımızın da selamını sunmak üzere buradayız. Bu imkanı tanıdığınız için teşekkür ederiz”