Erulaş: 'Olacaklardan herkes sorumludur!'

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi B Grubu'nu namağlup lider tamamlayan ve play-off turunda Karakoçanspor ile eşleşen Rüstempaşaspor'da, Kulüp Başkanı Hamit Erulaş, Hakimiyet Gazetesi'ne özel değerlendirmeler yaptı

Erulaş: 'Olacaklardan herkes sorumludur!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu / Kağan İnal

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’ni namağlup tamamlayan tek takım olma hüviyetini elinde bulunduran ve play-off turunda Karakoçanspor ile eşleşen Rüstempaşaspor’da, Kulüp Başkanı Hamit Erulaş, Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı.

“TAMAMEN SAÇMALIK”

Hazırlıklarımız son sürat devam ettiklerini ifade eden Başkan Erulaş, “Haftada 4 veya 5 idman yapıyoruz. Ayın 18’inde ilk maçımızı Karakoçan ile burada oynayacağız. 2 gündür ASKF ile bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Statü gereği şampiyon takım ilk maçı kendi evinde oynuyor ve bu tamamen saçmalık. Şampiyon takım avantaj elde etmek için ilk maçı deplasmanda oynar ikinci maçı evinde oynar. Ama ne hikmetse Elazığ ASKF yöneticilerinin ve idarecilerinin tertip komitesinde aldığı kararlar neticesinde şampiyon takım ilk maçını kendi evinde oynuyor. Karakoçan güzide bir kulübümüz ama şu bir gerçek ki onlarında taraftarları var bizim de taraftarımız var. Kesinlikle Vali Beye taşıyacağım bu konuyu çünkü onların 2 bin 500 civarında taraftarı var aynı şekilde bizim de 2 bin 500 civarında taraftarımız var” dedi.

“STATÜNÜN BİR AN ÖNCE DEĞİŞMESİ LAZIM”

Karakoçan deplasmanında bir sıkıntı yaşayacakları inancında olduklarını belirten Erulaş, “Bir sıkıntı yaşanmaması ve Elazığ Amatör Futbolu’na gölge düşmemesi için ayın 18’inden önce bu düzenlemeyi tekrar gözden geçirirlerse daha iyi olur. Olası sonuçların altından bende kalkamam, ASKF yöneticileri de kalkamaz, tertip komitesi de kalkamaz, Karakoçan yöneticileri de kalkamaz. İş idarecilere kalsa bizde bir sıkıntı olmaz ama iş taraftarlara kalınca sıkıntılı. 50 araçlık konvoyla Karakoçan’a gitmeyi düşünüyoruz. Onların da orada seyircisi var ve Karakoçan Elazığ’ın büyük ilçelerinden biri. Bu statünün bir an önce değişmesi lazım bu statü değişmezse olacaklardan herkes sorumludur” diye konuştu.

“RÜSTEMPAŞASPOR BAL’A ÇIKACAK”

Namağlup yollarına devam ettiklerini hatırlatan Rüstempaşaspor Başkanı Hamit Erulaş, “2. Amatörden, 1. Amatöre namağlup çıktı ve 1. Amatörde oynadığımız 18 maçta 17 galibiyet 1 beraberlik aldık. Aksaray, Üniversite, Karakoçan ve Rüstempaşa son 4’e kaldı ve 1 takım BAL Ligine çıkacak. Bizim BAL Ligi’ne çıkacağımıza inanıyorum ve Aksaray’ın da üniversiteyi eleyeceğine inanıyorum. Finalde 2 kardeş takımın görsel bir şovla hak edenin kazanacağı bir maç olacak. Gönlüm Aksaray, Üniversite maçında Aksaray’dan yana, tabi ki bizim maçta da gönlümüz Rüstempaşa’dan yana. Play-off hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Ayın 18’inden önce bu prosedürün değişmesi lazım. Bizim ilk maçımızın deplasmanda ikinci maçımızın içerde olması lazım. Bugün Dünya’nın neresine giderseniz gidin statü bu şekilde değildir. Elazığ’da ki yöneticilerin keyfi uygulamasıyla geldiğimiz nokta bu. Allah nasip ederse Rüstempaşaspor BAL Ligi’ne çıkacak. BAL Ligi ile ilgili maddi gücümüz var” ifadelerini kullandı.

“KARAKOÇAN GÜÇLÜ VE İYİ BİR EKİP”

Karakoçanspor’u eleyeceklerine inandığını ifade eden Erulaş, “Kovancılarspor’un 6 puanının silinmesiyle zirve Aksaray ve Karakoçan’a kaldı. Statü gereği kulüp yöneticileri ASKF’de görev alabiliyormuş ben bunu bilmiyordum ama Karakoçan’ın Başkanı’nın ASKF’de 2. Başkan oluşu hoş bir durum değil. Biz hepimiz adı üzerinde amatörüz. Amatör kişilerin düşünceleri de amatörce olabilir. Karakoçan güçlü ve iyi bir ekip ama eleyeceğimize inanıyorum. Karakoçan kötü değil ama biz çok iyiyiz. Karakoçan’ı 2 maçta da yenmek ve finalde de Aksaray ile karşılaşmak istiyoruz. Özcan Bal dostumdur ve Aksaray benim mahallemdir. Karakoçan’a, Aksaray’a ve Rüstempaşa’ya başarılar, Üniversiteye bir şey demiyorum” şeklinde konuştu.

“BİLEĞİMİZİ BÜKEN OLMADI”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın desteklerini gördüklerini kaydeden Başkan Erulaş, “Yasemin Açık’a, Hamit Uğur’a, Semih Işıkver’e, Murat Öz’e, Mustafa Tunç’a, Özkan Bulut’a, Veysel Özen’e, Ramazan Gürgöze’ye, Fatih Yıldırım’a, Nevzat Yıldırım’a, Turgay Polat’a, Nursettin Kaya’ya, Ahmet Kaya’ya, Burak Yalnız’a, Zülküf Kaan Sarıoğlu’na, Yunus Ercan’a, Okan Yılmaz’a, Muttalip Uzun’a, Servet Güneş’e, aileme, Bahadır Akmalı’ya, Abdullah Atilla’ya, Müslüm Cengiz’e, Özdağ Atmalı’ya, Veysel Poyaz’a, Osman Poyaz’a ve Eyüp Akkaya’ya çok çok teşekkür ederim. Bu takım buraya kolay gelmedi. Bugüne kadar bileğimizi büken de olmadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bize gönül veren bütün taraftarlarımıza teşekkür ederim. Onlar bizi mutlu ettiler bizde onları aldığımız sonuçlarla mutlu ettik. Hedef namağlup eze eze BAL Ligi’ne” dedi.